19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Επίθεση στο μετρό: Στον εισαγγελέα οι δύο ανήλικοι δράστες – Τι είπαν στους αστυνομικούς

Στον εισαγγελέα Ανηλίκων οδηγούνται τα δύο αδέλφια, 15 και 17 ετών, που είναι οι δράστες της άγριας επίθεσης στον σταθμάρχη στο μετρό της Ομόνοιας. Όταν οι αστυνομικοί τους ρώτησαν γιατί το έκαναν ανέφεραν πως «μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θολώσαμε… Κατεβήκαμε και τον χτυπήσαμε γιατί μας έκανε παρατήρηση και μετά μας είπε κάτι για το σπίτι μας και θυμώσαμε. Μετά φοβηθήκαμε και γι’ αυτό δεν πήγαμε στην αστυνομία και αρχίσαμε να κρυβόμαστε…». Επίσης, είπαν ότι εκείνη τη στιγμή δεν είχαν καταλάβει τι ακριβώς είχαν κάνει και μετά όταν είδαν τα βίντεο, φοβήθηκαν τη σύλληψη.

Σημειώνεται ότι οι δύο ανήλικοι δράστες της επίθεσης δεν είναι σεσημασμένοι και δεν είχαν συλληφθεί στο παρελθόν. Παράλληλα, έχει συλληφθεί και ένας ειδικός φρουρός, καθώς φέρεται να γνώριζε την εμπλοκή των δύο αδελφιών στην άγρια επίθεση στον σταθμάρχη, αλλά δεν ενημέρωσε τις αρμόδιες Αρχές όπως θα όφειλε. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για υπόθαλψη και παράβαση καθήκοντος και θα οδηγηθεί και αυτός στον αρμόδιο Εισαγγελέα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Τα δύο αδέλφια μετά το περιστατικό μπήκαν σε άλλο συρμό και κατέβηκαν στο Μοναστηράκι απ’ όπου κάλεσαν τη μητέρα τους, η οποία πήγε και τους πήρε με το αυτοκίνητο. Αφού της είπαν τι είχε συμβεί, ενημέρωσε έναν στενό φίλο, τον ειδικό φρουρό που υπηρετεί στη ΔΙΑΣ. Αυτός τους έδωσε συμβουλές πώς να καλύψουν τα ίχνη τους και πώς να κρυφτούν. Λέγεται ότι επίσης τους συμβούλευσε αν συλληφθούν να ισχυριστούν πως ο σταθμάρχης τους προκάλεσε και ήταν βίαιος απέναντί τους καθώς και ότι ενήργησαν ευρισκόμενοι σε αυτοάμυνα.

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια, ένας εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και είπε σε έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα. Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλωτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

ΠΗΓΗ: Ενικός

Περισσότερα Άρθρα

Συνεχίζονται οι έλεγχοι για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τετάρτη 29 Απριλίου: για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας βεβαιώθηκαν (57) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια, ως ακολούθως: (17) στην Αττική, (17) στην Ανατολική Μακεδονία […]

Μεγάλο Σάββατο: Η Εκκλησία θυμάται την κάθοδο του Ιησού στον Άδη

Το πρωί τελείται ο εσπερινός του Μεγάλου Σαββάτου και λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Η ακολουθία έχει αναστάσιμο και πανηγυρικό χαρακτήρα. Είναι η λεγομένη Πρώτη Ανάσταση. Μετά την ανάγνωση της προφητείας του Ιωνά, του οποίου προτυπώνει την ταφή και την ανάσταση του Κυρίου, αντηχεί ως νικητήριος ιαχή ο ψαλμικός στίχος: Ανάστα, ο Θεός, κρίνον την γην […]