17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας

Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Β Κοντοζαμάνη με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας κ. Κ. Κατσαρό, το Γραμματέα κ. Γ. Δωροβίνη και τον Ταμία κ. Γ. Μπόμπο  στα γραφεία του ΙΣΑ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021. Τον Αν. Υπουργό συνόδευαν ο Βουλευτής Αργολίδας κ. Γ. Ανδριανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Γ. Μαλτέζος και ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Γ. Καρβέλης.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Κοντοζαμάνης αναγνώρισε το έργο του Ι.Σ. Αργολίδας και τη πολυσήμαντη συμβολή όλων των ιατρών Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, επισημαίνοντας πως μόνο με συστράτευση δυνάμεων και ενότητα, είναι εφικτή η αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Επιπλέον, ο Αν. Υπουργός άκουσε με προσοχή τις απόψεις του ΙΣΑ για τα θέματα υγείας της περιοχής και επέδειξε καλή διάθεση για την αναζήτηση λύσεων.

Ο ΙΣΑ έθεσε υπόψη του Υπουργού συγκεκριμένες προτάσεις για τη βελτίωση του χώρου της υγείας. Ενδεικτικά, αναφέρθηκε στο φαινόμενο των άγονων προκηρύξεων στα νοσοκομεία, τονίζοντας ότι ο καλύτερος τρόπος αποφυγής αυτού του φαινομένου είναι η ταυτόχρονη προκήρυξη περισσότερων θέσεων ίδιας ειδικότητας(θέσεις Διευθυντή και Επιμελητών Β’). Επιπλέον, τόνισε στον Αν. Υπουργό την ανάγκη αναβάθμισης των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας, αφού αποτελούν το θεματοφύλακα της Δημόσιας Υγείας και τη σπουδαιότητα της αναβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και διασύνδεση της με τη Δευτεροβάθμια και το ΕΚΑΒ. Σχετικά με την πανδημία, ο ΙΣΑ εστίασε στην ανάγκη διαρκούς και άμεσης επικοινωνίας των ιατρών μέσω των Ιατρικών Συλλόγων, με την Επιτροπή Εμβολιασμού, για επιστημονικά θέματα που άπτονται του εμβολιασμού. Υπογράμμισε ότι τα εμβολιαστικά κέντρα των Κέντρων Υγείας και Τόμυ πρέπει να έχουν τη δυνατότητα τήρησης λίστας αναμονής εκτός των ηλεκτρονικών ραντεβού, ώστε να μπορεί να εμβολιάζεται γρήγορα περισσότερος πληθυσμός και  επανέλαβε την επιθυμία ιδιωτών ιατρών να συμμετέχουν εθελοντικά στην Επιχείρηση Ελευθερία στα εμβολιαστικά κέντρα της Αργολίδας.

Για ακόμα μια φορά τονίστηκε η απρόσκοπτη συνέχιση του εμβολιαστικού προγράμματος, η οποία θα μας φέρει πιο κοντά στην πόρτα εξόδου από την πανδημία.

Επίσης, έγινε αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου σύγχρονου Παναργολικού Νοσοκομείου. Θεωρούμε ότι η ιδέα αυτή έχει ωριμάσει και ότι είναι η ώρα να ξεκινήσουν άμεσα οι διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας πιστεύει ακράδαντα ότι η πανδημία είναι μια ευκαιρία για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ και μέσα από το θεσμικό του ρόλο, θα συνεργαστεί, όπως πάντα, με καλή διάθεση, προκειμένου ελλείψεις, δυσλειτουργίες, προβλήματα και κενά να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ                                                        ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

 

Περισσότερα Άρθρα

Απίστευτο Ρεκόρ Γκίνες: Κράτησε την ανάσα του κάτω από το νερό για 24 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα

Ένα μοναδικό Ρεκόρ Γκίνες πέτυχε για άλλη μια φορά ο Κροάτης Μπούντιμιρ Μπούντα Σόμπατ ο οποίος κατάφερε να κρατήσει την ανάσα του για 24 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα. Ο Σόμπατ ήταν ο κάτοχος και του προηγούμενου Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο κράτημα ανάσας κάτω από το νερό. Ο 54χρονος Κροάτης έσπασε το ρεκόρ σε μια […]

ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΟΥΛΑΣ: «Πόσο ακόμα θα υποβαθμιστεί η δημόσια υγεία στο Νομό μας;»

Χωρίς τέλος είναι τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη Νοσηλευτική Μονάδα του Άργους και η κατάσταση καθημερινά πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Είναι γνωστό το τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με το ακτινολογικό τμήμα της Νοσηλευτικής Μονάδας Άργους, που  έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση πολλών προγραμματισμένων ραντεβού του ακτινολογικού τμήματος και την ανεπαρκή κάλυψη των […]