18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Επιχορήγηση επιχειρήσεων εστίασης για την προμήθεια θερμαντικών σωμάτων εξωτερικού χώρου

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ανακοίνωσε την προκήρυξη της δράσης του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014 – 2020) “Επιχορήγηση Επιχειρήσεων Εστίασης για την Προμήθεια Θερμαντικών Σωμάτων Εξωτερικού Χώρου”, με προϋπολογισμό 60.000.000 ευρώ.

Επιλέξιμες είναι οι επιχειρήσεις εστίασης, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων -μόνο ηλεκτρονικά, στην πλατφόρμα https://heating-devices.mindev.gov.gr– λήγει την Πέμπτη 4 Μαρτίου, στις 5 το απόγευμα.

Η δράση -που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους- στοχεύει στη στήριξη της λειτουργίας επιχειρήσεων εστίασης, οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της έξαρσης της νόσου covid-19, με την επιχορήγηση της προμήθειας θερμαντικών συσκευών εξωτερικού χώρου προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός και οι επιχειρήσεις να λειτουργούν σε εξωτερικούς, νόμιμα χρησιμοποιούμενους χώρους, όπου ο καλύτερος αερισμός θα συμβάλει στην προστασία της δημόσιας υγείας.

 

ΟΙ ΚΑΔ

Οι Κωδικοί Αρχικής Δραστηριότητας (ΚΑΔ) που επιδοτούνται είναι οι:

56.10: Δραστηριότητες υπηρεσιών εστιατορίων και κινητών μονάδων εστίασης.

56.29.20: Υπηρεσίες καντίνας.

56.30: Δραστηριότητες παροχής ποτών.

Επιχορηγείται η προμήθεια θερμαντικού σώματος ανά 10 τετραγωνικά μέτρα και μέχρι 100 ευρώ για το κάθε θερμαντικό σώμα.

Το μέγιστο ποσό ενίσχυσης για κάθε χώρο εστίασης ανέρχεται σε 5.000 ευρώ.

Επιδοτούμενες Δαπάνες: Θερμαντικά σώματα εξωτερικού χώρου οποιουδήποτε τύπου (υγραερίου, ηλεκτρικά, φυσικού αερίου, πάνελ υπερύθρων, αλογόνου ή άλλο), αυτόνομα/μεμονωμένα ή μέρος κινητού εξοπλισμού που φέρει ενσωματωμένο θερμαντικό σώμα εξωτερικού χώρου.

 

Επιπλέον πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν:

Περισσότερα Άρθρα

Συνταγογράφηση φαρμάκων: Τέλος οι γιατροί – Θα γίνονται με SMS

Πέρα από τις νέες ταυτότητες, την ταυτοποίηση προσώπων μέσω ενός ενιαίου και μοναδικού αριθμού που θα αντικαταστήσει ΑΜΚΑ και ΑΦΜ, στην τελική ευθεία είναι και η συνταγογράφηση μέσω SMS. Αυτό προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης. Όπως τόνισε στην τελική ευθεία είναι η άυλη συνταγογράφηση φαρμάκων, σύμφωνα με το […]

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 26-03-2020 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Βροχές σε όλη τη χώρα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και νότια όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες πιο πυκνές στην Ήπειρο, τη δυτική Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα […]