23 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου: Ξεχειλίζει η οργή για το εργατικό ατύχημα στην Ερέτρια

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ναυπλίου έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ώστε για πολλοστή φορά να μην θρηνούμε συναδέλφους εν ώρα εργασίας.

Ο τραγικός θάνατος των τριών εργατών στην Ερέτρια της Εύβοιας, οι οποίοι εργάζονταν σε εργολάβο που έχει αναλάβει την υπογειοποίηση των καλωδίων της ΔΕΗ, ξεχειλίζει την οργή και την αγανάκτηση μας.

Δεν είναι πρώτη φορά που ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ χάνουν τη ζωή τους εν ώρα δουλειάς, παρά το γεγονός ότι έχουμε κρούσει κατ επανάληψη τον κώδωνα του κινδύνου για τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, τις εργολαβικές αναθέσεις χωρίς ρήτρες αυστηρής τήρησης ατομικών μέτρων προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας, για την εντατικοποίηση της εργασίας, αλλά και το εάν και κατά πόσο παράλληλα οι εργολαβικές εταιρείες αφήνονται ανεξέλεγκτες ως προς την ΥΨΗΛΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ που απαιτείται για πληθώρα εργασιών τέτοιου είδους.

Η διερεύνηση του θανάτου των τριών συναδέλφων πρέπει να γίνει εδώ και τώρα. Οι υπεύθυνοι, όποιοι και αν είναι αυτοί, πρέπει να τιμωρηθούν.

Οι αιτίες του δυστυχήματος πρέπει να δημοσιοποιηθούν και να υπάρξουν άμεσα οι κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αυστηροποίηση των ελέγχων και των ποινών για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, συμπεριλαμβανομένων και των (υπ)εργολάβων.

Η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα πρέπει επιτέλους να κλείσει. Η μαύρη λίστα των παραβατικών επιχειρήσεων πρέπει να ανοίξει.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

 

Περισσότερα Άρθρα

Αγία Βαρβάρα: Συνελήφθη η 15χρονη κόρη της 50χρονης για την άγρια δολοφονία

Σε ένα εγκαταλελειμμένο συνεργείο στην περιοχή των Σερρών εντοπίστηκαν οι δύο ανήλικοι που προσήχθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. για να εξεταστούν για την άγρια δολοφονία 50χρονης μέσα στο σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Σερρών εντόπισαν στις 4.30 το πρωί της Κυριακής ύποπτες κινήσεις μέσα στο εγκαταλελειμμένο συνεργείο. […]

Εργασίες συντήρησης σε όλες τις σχολικές μονάδες στο Δήμο Ναυπλιέων

Σημαντικά έργα συντήρησης και επισκευών, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Ναυπλιέων. Πιο συγκεκριμένα οι Αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές , με ειδικά μηχανήματα και με τον κατάλληλο εξοπλισμό προχώρησαν σε γενικές συντηρήσεις υδραυλικές και μηχανολογικές, εκτεταμένες στεγανοποιήσεις και μονώσεις, βαψίματα, […]