18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

«Ζήσε Αθλητικά», με Νίκο Κακλαμανάκη στα Χανιά και Νέρι Νιαγκουάρα στη Λήμνο

Προχθές, Δευτέρα, ήταν η σειρά της δεύτερης βάρδιας λειτουργίας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και χτες, Τρίτη, του Δημοτικού Σχολείου Κοντιάς Λήμνου. Προσαρμοσμένο, λοιπόν, στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές!

Η νέα πρωτοβουλία του προγράμματος αφορά συζητήσεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας με μαθητές δημοτικών σχολείων, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της γνώριμης για τα σχολεία πλατφόρμας Cisco Webex Meetings.

Ο «γιος του ανέμου», Νίκος Κακλαμανάκης, πραγματοποίησε τη δεύτερη τηλεπίσκεψη στο 19ο Δημοτικό́ Σχολείο Χανιών. Οι μαθητές όλων των τάξεων, έμαθαν από τον ιστιοπλόο Ολυμπιονίκη μας για το «ταξίδι στο όνειρο», αλλά και για τη διαχείριση της ήττας και των φόβων.

Η τηλεπίσκεψη ολοκληρώθηκε με το μήνυμα πως «οι μικρές καθημερινές νίκες μάς οδηγούν σε άλλες μεγαλύτερες στη ζωή». Οι μαθητές έφτιαξαν τραγούδι και πανό́ εξυμνώντας τις αθλητικές επιτυχίες του Κακλαμανάκη, θέλοντας να τον ευχαριστήσουν!

Αντίστοιχα, η Νέρι Νιαγκουάρα, τηλεπισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Κοντιάς Λήμνου. Η Ολυμπιονίκης μας στην κολύμβηση αναφέρθηκε στην αθλητική της σταδιοδρομία, τόνισε την αξία της ευγενούς άμιλλας και τη σημασία της υγιεινής διατροφής παρακινώντας τις μαθήτριες και τους μαθητές να κυνηγούν τα όνειρά τους, όσο «άπιαστα» κι αν τους φαντάζουν.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Το «Ζήσε Αθλητικά» στη διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» προσάρμοσε τις δράσεις του διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες, οργάνωσε αιμοδοσίες μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, πραγματοποίησε μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού κ.ά.

Περισσότερα Άρθρα

Μνημόσυνο του Καποδίστρια στο Ναύπλιο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον εορτασμό των διακοσίων ετών από την Ελληνική Επανάσταση (1821 – 2021) που ξεκίνησαν στο Ναύπλιο την Κυριακή 3 Ιανουαρίου και μετά την Επετειακή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Μνημόσυνο του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια και […]

Μοριάς: Μια αυθεντική πολιτιστική κυψέλη στο Ναύπλιο

  Το Σωματείο  ΜΟΡΙΑΣ  απαρτίζεται από μεγάλους και μικρούς ερασιτέχνες  χορευτές, που έχουν μεράκι και σκοπό, να ζωντανέψουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.   Ο Σύλλογος ,στην τετραετή πορεία του, έχει παρουσιάσει πάνω από 150 χορούς απ’ όλη την Ελλάδα και τη Μικρά Ασία, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στη παρουσίαση των χορών του τόπου μας, […]