22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ζωντανό και φέτος το δρώμενο της ευετηρίας στη Νέδουσα

Tο δρώμενο ευετηρίας θα πραγματοποιηθεί και φέτος την Καθαρή Δευτέρα το πρωί, από τις 10.30, στη Νέδουσα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί ο αγερμός.

Προχθές σε συνέντευξη Τύπου, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας επεσήμανε ότι πρόκειται για “εκδηλώσεις, οι οποίες είναι πανελλήνια γνωστές, μελετημένες από καταξιωμένους λαογράφους” – και προέτρεψε “να ανέβουμε στη Νέδουσα την Καθαρή Δευτέρα το μεσημεράκι”.

Ενημέρωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, με την παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας, “ώστε να διευκολύνουμε όλους αυτούς που θα ανέβουν με οχήματα επάνω, για να χαρούν πατροπαράδοτες αποκριάτικες εκδηλώσεις”.

Ο Χρήστος Ζερίτης, από τους ανθρώπους που μετέχουν ενεργά στο δρώμενο της Νέδουσας, διάβασε κάλεσμα του προέδρου του Συλλόγου Νεδουσαίων κ. Μπατσικούρα, ο οποίος παρατήρησε πως “είναι μια σημαντική εκδήλωση που πάντα θα την κάνουμε. Γιατί αν δε γίνει μια χρονιά, δεν θα είναι καλό για το χωριό μας”. Σημείωσε ότι “η γιορτή της φύσης γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια και έχει πολλές ιδιαιτερότητες που πρέπει να σεβαστεί ο επισκέπτης” – ενώ διευκρίνισε ότι “δεν πρέπει να έρθει ως τουρίστας, αλλά ως συνεορταστής”.

Ο Χρ. Ζερίτης εξέφρασε τη στενοχώρια του που “μια τέτοια εκδήλωση, η οποία απαντά σε προαιώνια ερωτήματα για την ύπαρξη της ζωής, δεν μπορεί να θεωρείται αποκριάτικη εκδήλωση”. Παρατήρησε πως “το συνέδριο που πρέπει να γίνει για τη Νέδουσα, είναι το μόνο κάλεσμα που πρέπει να γίνεται”.

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

Περισσότερα Άρθρα

Πως είναι σήμερα τα σπίτια που γυρίστηκαν ιστορικές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου

Σπίτια παλιού κινηματογράφου: Πρόκειται για τα σπίτια, τα οποία έχουν προβληθεί μέσα από τις ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Είναι σπίτια που έχουν αγαπηθεί όσο λίγα. Αυτό, διότι εκεί γυρίστηκαν αγαπημένες ταινίες, οι οποίες έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές Ελλήνων. Παρακάτω ακολουθεί, η σχετική λίστα: Σπίτια παλιού κινηματογράφου: Οικία Κοκοβίκου Το πιο χαρακτηριστικό σπίτι-ενθύμιο του ελληνικού […]

Γιάννης Μανιάτης: Ξεκινάμε!

Στις 24 Απριλίου ξεκινούν οι εγγραφές του Μεταπτυχιακού μας Προγράμματος Σπουδών «Κλιματική – Ενεργειακή Κρίση και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών». Φέτος, έως 90% του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί εξ’ αποστάσεως, προκειμένου να μπορέσουν να το παρακολουθήσουν νέοι/ες επιστήμονες από όλη την Ελλάδα. Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Μεταπτυχιακού Προγράμματος: https://masters.ds.unipi.gr/MSc_Climate_ICT/ Αιτήσεις ηλεκτρονικά: στο maniatis@unipi.gr και στο […]