19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Ηλεκτρικό ρεύμα: Προς το παρόν ρυθμίσεις μόνο για ευάλωτα νοικοκυριά εξετάζει η κυβέρνηση

Με αμηχανία στέκεται το κυβερνητικό επιτελείο εμπρός στις υπέρογκες αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς οποιαδήποτε παρέμβαση είναι δαπανηρή, απαιτεί εξασφάλιση χρηματοδότησής της και το Ταμείον είναι… μείον.

Ωστόσο αντιλαμβάνονται άπαντες ότι ενόψει και του χειμώνα το πρόβλημα είναι μεγάλο και η ενεργειακή φτώχεια απειλεί να πλήξει τα δύο τρίτα του πληθυσμού.

Αυτό που φαίνεται εφικτό αυτή την ώρα για μία πρώτη -και μακάρι όχι τελευταία- παρέμβαση είναι να υπάρξουν ρυθμίσεις ελάφρυνσης για τα ευάλωτα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, όπως για παράδειγμα η αύξηση της έκπτωση που σήμερα λαμβάνουν συγκεκριμένες κατηγορίες ασθενέστερων κοινωνικά στρωμάτων.

Σήμερα υπάρχουν δύο κατηγορίες ωφελούμενων από το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο: στην κατηγορία Α που ανήκουν όσοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, η έκπτωση που παρέχεται είναι 0,075 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

Στην κατηγορία Β (συγκεκριμένα όρια εισοδήματος που ξεκινούν από τις 9 χιλιάδες για μονοπρόσωπο νοικοκυριό και φτάνουν μέχρι τις 27 χιλιάδες για τετραμελή οικογένεια, τα οποία όρια αυξάνονται σε περίπτωση που υπάρχει άτομο με αναπηρία 67% ή άτομο που χρήζει μηχανικής στήριξης) η έκπτωση που παρέχεται είναι 0,045 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Δεν πρόκειται για πολιτική στάση, αλλά για κατάντια

Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει από τη μέση τον Κυριάκο Πιερρακάκη, δεν είναι απλώς η μεταφορά στην πράξη της παροιμίας «δεν θέλω να αποκτήσω κι εγώ μια κατσίκα, θέλω να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα». Είναι η πολύ χειρότερη εκδοχή της «να ψοφήσει η κατσίκα του, να γκρεμιστεί το σπίτι του και να καεί […]

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες δυο έργων στον βιολογικό του Τολού

Δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 350.000,00 ευρώ αφορούν : 1) αντιστήριξη πρανών, υποστήριξη και διευθέτηση δρόμου πρόσβασης 2) διευθέτηση και αποκατάσταση του υποθαλάσσιου αγωγού. Μια πολύ σημαντική παρέμβαση και ένα μεγάλο και δύσκολο έργο που κάνει η ΔΕΥΑ Ναυπλίου σε μια εγκατάσταση που λόγω θέσης αλλά και φύσης λειτουργίας παίζει σπουδαίο ρόλο στην πιο τουριστική περιοχή […]