18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

ΗΠΑ: 541 νεκροί – 48.405 νέα κρούσματα λόγω Covid-19 σε 24 ώρες

Άλλοι τουλάχιστον 541 ασθενείς υπέκυψαν λόγω Covid-19 στις ΗΠΑ τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν τουλάχιστον 48.405 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, η οποία βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών.

Στη χώρα που υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον πλανήτη, ο απολογισμός έχει πλέον φθάσει τους 163.160 νεκρούς ενώ οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί είναι 5,11 εκατομμύρια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα, το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς έδωσε λίγο διαφορετικό ημερήσιο απολογισμό, κάνοντας λόγο για 457 νεκρούς και πάνω από 44.000 μολύνσεις σε 24 ώρες και 163.370 νεκρούς συνολικά, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Παρά το γεγονός ότι συνεχίζουν να καταγράφονται σε ημερήσια βάση δεκάδες χιλιάδες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες Δευτέρα αξίωσε, για πολλοστή φορά, να ανοίξουν τα σχολεία στη χώρα του.

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Ορφανός: Προχωράμε μπροστά με «λογισμό και μ΄ όνειρο», με «όραμα για δημιουργία»

Την παρουσία του στις δημοτικές εκλογές του 2023, στο Δήμο Ναυπλιέων,  ως επικεφαλής του συνδυασμού ΄΄ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ΄΄ ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου Δημ. Ορφανός. Ο κ. Ορφανός αναφέρθηκε, σε γενικές γραμμές, στη φιλοσοφία του συνδυασμού του οποίου ηγείται ενώ παρουσίασε τους πρώτους υποψήφιους συμβούλους του. Όπως τόνισε ο κ. […]

Γιορτάζει ο ιστορικός Ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Άργος

Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκαν οι Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη στον ομώνυμο ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων στην πόλη του Άργους. Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος ,ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου και προέδρου του ΙΣΚΕ π. Γεώργιο Σελλή. Ο ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Άργος επί τουρκοκρατίας υπήρξε τζαμί […]