17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Αργολίδα τιμά την ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Με το  Ν.2645/98  έχει καθιερωθεί η 14η Σεπτεμβρίου ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς  Ασίας από το Τουρκικό Κράτος (A 234).

Οι εκδηλώσεις  έχουν  σκοπό να τονίσουν  ιδιαίτερα και να υπενθυμίσουν  τα γεγονότα της δραματικής περιόδου των διωγμών, της γενοκτονίας και του ξεριζωμού των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

    Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σας γνωρίζουμε ότι οι φετινές εκδηλώσεις και οι καταθέσεις στεφάνων θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις

Οι φετινέs εκδηλώσεις  έχουν  οριστεί να γίνουν  την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στη Νέα Κίο  Αργολίδας ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 19  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2021

Ώρα 10.30 π.μ : Επί μνημόσυνη δέηση  στον Ιερό Ναό «Θεομάνας- Οδηγήτριας»  Νέας Κίου Αργολίδας  και  ομιλία από τον  κo Μπουμπάρη Νικόλαο, Φιλόλογο – 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου.

Κατάθεση στεφάνων στο «Μνημείο Ηρώων» παραπλεύρως του Ιερού Ναού «Θεομάνα» από τους κ.κ, Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών, Βουλευτές Νομού Αργολίδας, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Ναυπλίου, (εκπροσωπώντας όλους τους ένστολους)

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΑ

Οι κατωτέρω αρχές παρακαλούνται να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες των εξής εκδηλώσεων:

  • Η Ιερά Μητρόπολις Αργολίδας την Ιεροτελεστία στον Ιερό Ναό «Θεομάνας-Οδηγήτριας»  Ν. Κίου .
  • Το ΚΕΜΧ για την απόδοση Τιμών.
  • Η Διεύθυνση Αστυνομίας  Αργολίδας την τήρηση της  τάξης γενικά.
  • Τελετάρχες στον παραπάνω εορτασμό ορίζονται: ο κ. Ιωάννης Στάθης υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας και  ο κ. Στυλιανός Γκουριώτης  υπάλληλος του Δήμου Ναυπλιέων .

 

         Ο    Αντιπεριφερειάρχης                                     Ο Περιφερειάρχης  Πελοποννήσου                                    

     Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας  

        ΙΩΑΝΝΗΣ Δ.  ΜΑΛΤΕΖΟΣ                                                  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ E. ΝΙΚΑΣ

 

Περισσότερα Άρθρα

MasterChef-Spoiler: Αυτοί είναι οι δύο παίκτες που αποχωρούν από τον αποψινό ημιτελικό

Το Master Chef βρίσκεται πλέον μια ανάσα πριν τον μεγάλο τελικό, τον οποίο θα παρακολουθήσουμε την Τετάρτη 17 Ιουνίου. Στον αποψινό ημιτελικό δύο από τους τέσσερις διαγωνιζόμενους θα αποχαιρετήσουν τον μαγειρικό διαγωνισμό και θα αναδειχθεί το ζευγάρι του τελικού. Ποιοι είναι όμως οι παίκτες που αποχωρούν σήμερα από το MasterChef; Πρόκειται για τη Μαρία Μπέη […]

Survivor 4: Μπόγδανος και Ασημακόπουλος έμειναν ολόγυμνοι

Survivor 4: Πριν αρχίσει το αγώνισμα της πρώτης ασυλίας, Ηλίας Μπόγδανος και Γιώργος Ασημακόπουλος έδωσαν μια υπόσχεση σε περίπτωση που κερδίσουν. Ο Ηλίας «άνοιξε τον χορό» λέγοντας πως αν το κερδίσουν οι «κόκκινοι» θα βουτήξει γυμνός στη θάλασσα, ενώ ακολούθησε και ο Γιώργος Ασημακόπουλος. Αφού λοιπόν έφεραν τη νίκη οι Κόκκινοι, οι δυο αυτοί παίκτες […]