22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η γενική συνέλευση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος

Πραγματοποιήθηκε όπως επιτάσσει το Καταστατικό, η Γενική Συνέλευση του ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ι.Σ.Κ.Ε.)

Στην Γ.Σ. παρέστησαν μέλη από ακριτικές περιοχές της πατρίδος μας όπως Διδυμότειχο, Ξάνθη, Κέρκυρα, Κρήτη, με αισθητή την απουσία των Κληρικών της Αρχιεπισκοπής και των ομόρων Μητροπόλεων, εκτός της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας από την οποία συμμετείχαν αρκετοί Ιερείς.

Μετά την προσευχή και τον χαιρετισμό του Προέδρου του ΙΣΚΕ, π. Γεωργίου Σελλή και των Προέδρων των Ιερών Συνδέσμων που παρευρίσκοντο στην Γ.Σ. ακολούθησαν οι εισηγήσεις των δύο κύριων ομιλητών, του π. Χερουβίμ Βελέντζα, υπευθύνου Προσωπικού της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του εγκρίτου νομικού κ Αλεξίου Μητροπούλου Εργατολόγου, καθηγητού πανεπιστημίου, γνωστού από τις παρεμβάσεις του στην επικαιρότητα.

Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησε ευρεία συζήτηση για θέματα μείζονος ενδιαφέροντος, όπως η άμεση τακτοποίηση των οργανικών θέσεων, οι μισθολογικές εξελίξεις καθώς και θέματα που απασχολούν την κοινή γνώμη και άπτονται θεμάτων που αφορούν την επιβίωση του γένους ημών ως ελληνοχριστιανών και το εγχείρημα μερικών να αποχριστιανοποιήσουν την Ελληνική κοινωνία.

Χαρακτηριστικά του λόγια του Προέδρου του ΙΣΚΕ, ο οποίος ανέφερε: «Η κατάσταση στην πατρίδα μας αλλάζει ραγδαία και δεν ξέρει κανείς τι να βάλλει σε προτεραιότητα. Να ασχοληθεί με τα μισθολογικά του κλάδου του ή με την αγωνία για το αν υπάρχει αύριο σ αυτήν την χώρα που μας γέννησε.

Από την θέση αυτή είμαι υποχρεωμένος να κρούσω τον κώδωνα του κινδύνου για την ωρολογιακή βόμβα που ήδη υπάρχει στα θεμέλια της Πατρίδας μας και ας προσκρούσω στις ενστάσεις των καλών χριστιανών που στο όνομα της αγάπης του Χριστού θυμούνται τους ξεριζωμένους, αλλά στην καθημερινή τους ζωή πίνουν το αίμα των συνανθρώπων τους.»

Επίσης τονίστηκε από αρκετούς παρισταμένους η αλγεινή εντύπωση που δημιουργήθηκε για την μη συμπερίληψη των συμβόλων της Εκκλησίας και του Κλήρου στον λογότυπο για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Στην Γ.Σ. τονίσθηκε για άλλη μια φορά η ανάγκη συσπειρώσεως όλων των Κληρικών γύρω από τον ΙΣΚΕ και η χρεία επαγρυπνήσεως γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο που να εξασφαλίζει το μέλλον των Κληρικών.

Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η αγαστή συνεργασία με την Ένωση Κληρικών Κρήτης και τον αγωνιστή Πρόεδρο της πατέρα Ζαχαρία Αδαμάκη και δόθηκε η υπόσχεση ότι θα υπάρξει ακατάλυτος δεσμός και στο μέλλον για το κοινό συμφέρον των Κληρικών της πατρίδος μας.Ε

Περισσότερα Άρθρα

18χρονη τσακώθηκε με τον πατέρα της και κρεμάστηκε από το αυτοκίνητό του

Μια 18χρονη κρεμάστηκε από το παράθυρο του αυτοκινήτου του πατέρα της μετά από τσακωμό τους, κι εκείνος επιτάχυνε με αποτέλεσμα την πτώση της κόρη του στο οδόστρωμα και τον τραυματισμό της. Το περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, γύρω στις 15:30 το μεσημέρι η 18χρονη από τη Λιβύη καβγάδιζε με […]

Ημέρα Τιμής και Μνήμης Δωρητών – Ευεργετών Δήμου Τρίπολης

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Δήμαρχος Τρίπολης και το Δημοτικό Συμβούλιο σε εφαρμογή της 211/2022 απόφασης του, περί «Καθιέρωσης Ημέρας Τιμής & Μνήμης Δωρητών – Ευεργετών Δήμου Τρίπολης», σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή μνήμης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ., στον Μητροπολιτικό Ναό Αyίου Βασιλείου Τρίπολης. Για […]