18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η ΕΛΜΕ  Αργολίδας σχετικά με τον αποκλεισμό των υποψηφίων του Εσπερινού ΓΕ.ΛΧανίων.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ  Αργολίδας καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση  εργοδοτών στα Χανιά που δεν επέτρεψαν σε εργαζόμενους μαθητές του Εσπερινού ΓΕΛ Χανίων να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις καθώς δεν τους επιτράπηκε ούτε καν να αλλάξουν βάρδια, όπως οι ίδιοι είχαν ζητήσει από τους εργοδότες τους, ώστε να μπορέσουν απρόσκοπτα να λάβουν μέρος στις εξετάσεις.

Πρέπει όμως να αναζητηθούν και ενδεχόμενες ευθύνες από την πλευρά της Διοίκησης-Κυβέρνησηςκαι των ελεγκτικών μηχανισμών για το κατά πόσο έπραξαν τα δέοντα για την έμπρακτη προάσπιση των  δικαιωμάτων των εργαζόμενων μαθητών.

Οφείλουμε βέβαια να υπογραμμίσουμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές, εκ μέρους ορισμένων εργοδοτών, διευκολύνεται και από το γεγονός ότι δεν υπάρχει  αυστηρά καθορισμένο  θεσμικό πλαίσιο, που να υποστηρίζει το δικαίωμα αυτό για τους εργαζόμενους μαθητές, παρόλο που οι επαγγελματικές μας ενώσεις διεκδικούν διαρκώς να υπάρξει  συγκεκριμένη νομική κατοχύρωσηγια τους μαθητές των Εσπερινών σχολείων, χωρίς  μέχρι  σήμερα θετική ανταπόκριση.

Καλούμε την ΟΛΜΕ να παρέμβει σε  όλους τους αρμόδιους φορείς και ιδιαίτερα στο Υπουργείο Παιδείας  ώστε να διασφαλίσει μεταξύ άλλων:

  • Τη διαμόρφωση αυστηρού θεσμικού πλαισίου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων μαθητών/τριώνπου φοιτούν στα Εσπερινά Λύκεια της χώρας και την απρόσκοπτη συμμετοχή τους στις εκπαιδευτικές διαδικασίες (υποχρεωτική χορήγηση άδειας εξετάσεων/εκπαίδευσης με αποδοχές και στον ιδιωτικό τομέα ).
  • Τη δυνατότητα στους συγκεκριμένους εργαζόμενους μαθητές να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018-2019, εξασφαλίζοντας όλες τις αναγκαίες νομικές, διοικητικές και οικονομικές συνθήκες και προϋποθέσεις.
  • Τον έλεγχο για την τήρηση όλων των προβλεπόμενων αδειών για όλους τους εργαζόμενους μαθητές.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Αργολίδας

Περισσότερα Άρθρα

Άγιος Ευσέβιος

Επίσκοπος Σαμοσάτων (σημερινό Σαμσάτ Τουρκίας), που έπεσε θύμα των ενδοεκκλησιαστικών αντιθέσεων του 4ου αιώνα. Η μνήμη του τιμάται από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 22 Ιουνίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι και όσες φέρουν τα ονόματα Ευσέβιος και Ευσεβία. Ο Ευσέβιος έζησε επί των αυτοκρατόρων Κωνσταντίου (337-353) και Ουάλη (364-378), από τους οποίους καταδιώχθηκε, διότι ήταν […]

Μη επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ στο ελληνικό ελαιόλαδο και τις ελληνικές βρώσιμες ελιές

  Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκαν οι επίμονες και στοχευμένες προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης, προκειμένου να μειωθούν οι οικονομικές επιπτώσεις στα ελληνικά προϊόντα από την επικείμενη επιβολή δασμολογικών αντιποίνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση αξίας 7,5 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε η Αμερικανική κυβέρνηση. Συγκεκριμένα, το ελληνικό ελαιόλαδο και οι ελληνικές βρώσιμες ελιές δεν θα επιβαρυνθούν με πρόσθετους δασμούς, […]