12 °C Argos, GR
19 Μαρτίου 2024

Η εορτή του Αγίου Γερασίμου στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας

Κάθε χρόνο στις 20 Οκτωβρίου τιμάται με κάθε λαμπρότητα ο Άγιος Γεράσιμος στο ομώνυμο εκκλησάκι των Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Τίρυνθας στην Αργολίδα.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσαν oι Ιερείς, π. Ιωάννης Γκιώνης εφημέριος του Ιερού ναού Τιμίας Ζώνης Νέας Τίρυνθας και της εκκλησίας των Φυλακών και ο π. Στυλιανός Λέκκας εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ασίνης.

Στον πανηγυρικό εσπερινό παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Διευθύντρια του Αγροτικού Καταστήματος Κράτησης Τίρυνθας, Ευαγγελία Κατερίνη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Ναυπλιέων Γιάννης Καζάς.

Τα κτήρια του σωφρονιστικού καταστήματος των φυλακών της Τίρυνθας (Αγροτικές φυλακές), κτίσθηκαν από τον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια το 1829. Την φροντίδα της εκκλησίας του Αγίου Γερασίμου στην Τίρυνθα, έχει η διεύθυνση των αγροτικών φυλακών.

Φέτος λόγω των μέτρων για τον covid-19 δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου.

rbt

rbt

Περισσότερα Άρθρα

Ο Βιολογικός Σταθμός Κρανιδίου στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ. Η ένταξη του πρώτου έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ήρθε!!! Με προϋπολογισμό 2.523.400,00 Ευρώ χρηματοδοτείται η μελέτη για την «Αναβάθμιση εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Κρανιδίου με σκοπό την επαναχρησιμοποίηση μέρους της εκροής για επωφελείς σκοπούς στο Δήμο Ερμιονίδας» με κύριο φορέα υλοποίησης του έργου την ΔΕΥΑ Ερμιονίδας. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για την ένταξη […]

Φοινικούντα: Μηναγιώτικο Μονοπάτι Natura 2000

Το Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας, μετά την ιστορική-περιβαλλοντική τεκμηρίωση, την έρευνα πεδίου και την χαρτογράφηση, προχωρά στην τελική φάση εργασιών προστασίας και ανάδειξης του “Μηναγιώτικου μονοπατιού Natura 2000”, ενός ιδιαίτερου μονοπατιού της Νότιας Μεσσηνίας οργανώνοντας “φυσική” σήμανση και καθαρισμό του (βάσει θεσμικών τεχνικών προδιαγραφών). Όσοι φίλοι πεζοπόροι θέλουν να απολαύσουν μια ξεχωριστή εμπειρία σε ένα μοναδικό […]