18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η εορτή του Προφήτη Ηλία στο Βιβάρι

 

Με κάθε λαμπρότητα τιμάται στο Βιβάρι η γιορτή του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο ενοριακό ναό.

Απόψε, παραμονή της εορτής, τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός, ιερουργούντος του Αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Μιχαλόπουλου ,ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής εικόνας του Προφήτη Ηλία στο γραφικό ψαροχώρι της Αργολίδος.

Ο εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Μπαβέλας, ευχαρίστησε όλους του Ιερείς καθώς και τους πιστούς που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Προφήτη Ηλία.

Ο ναός ανεγέρθη σε οικόπεδο που έγινε δωρεά από την Κωνσταντίνα Τσιπόκα εις μνήμη του συζύγου της Ηλία της αδερφής της Μαρίας και των γονέων της.

Ο θεμέλιος λίθος ετέθη την 7 Ιουνίου 1989 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Ιάκωβο Α’. Ο ναός ανήκει εκκλησιαστικά στον Ιερό ναό των Αγίων Αδριανού και Ναταλίας Δρεπάνου.

Το 2014 ο ναός εγκαινιάστηκε από τον Μητροπολίτη Αργολίδος κ.Νεκτάριο. Ενδιαφέρον είναι ότι ο ναός είναι χτισμένος κοντά στην παραλία του Βιβαρίου και όχι σε κάποιο βουνό όπως έχουμε συνηθίσει τον Προφήτη Ηλία.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ο καιρός σήμερα Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 20-05-2020 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ – ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Γενικά αίθριος και μόνο στα κεντρικά και βόρεια είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, στρεφόμενοι βαθμιαία σε δυτικούς, στα […]

Εσπερίδα γευσιγνωσίας στο Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού στο νέο Μυστρά

Ο Δήμος Σπάρτης, το Ινστιτούτο Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, συνδιοργανώνουν εσπερίδα γευσιγνωσίας, την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 στις 6 το απόγευμα, στον υπαίθριο χώρου του Ινστιτούτου, στο νέο Μυστρά. Τίτλος της εκδήλωσης: “Αλχημείες στις γεύσεις των Βυζαντινών”. Θα μιλήσουν καθηγητές, αλλά και παραγωγοί ελιάς, λαδιού και μελιού. Παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση […]