17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Ερμιονίδα, τιμά τους ήρωές της

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του αθάνατου 1821, έχει προγραμματιστεί μια σειρά αφιερωματικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα.

Ο Δήμος μας, με ιστορικό αίσθημα ευθύνης και με απόλυτο σεβασμό στα ιερά χώματα της Ερμιονίδας και στους ήρωες, που “πότισαν με το το αίμα τους” το ένδοξο δέντρο της λευτεριάς της Πατρίδας μας, έχει την τιμή να σας ανακοινώσει ότι θα συμμετέχει με συγκίνηση, χαρά και υπερηφάνεια, στον συνολικό εορτασμό των επετειακών εκδηλώσεων.

Η σημαντική συνεισφορά της Ερμιονίδας στον Αγώνα, ο Παπαρσένης, οι Μητσαίοι, η Εθνοσυνέλευση και η ασύγκριτη κληρονομιά μας, όχι μόνο θα έρθουν στο προσκήνιο αλλά λόγω και της “γειτονιάς μας” (Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρος, Ύδρα, Σπέτσες), καθώς και της στενής μας σχέσης με το Βαλτέτσι, ο Δήμος μας και η ευρύτερη περιοχή, αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των επετειακών εκδηλώσεων.

Αγαπητές συνδημότισσες, αγαπητοί συνδημότες,

Δεσμευόμαστε ότι αυτή η ιστορικής σημασίας πρόκληση, που καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας, θα σηματοδοτήσει την ιστορική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ερμιονίδας στο βαθμό που της πρέπει και της αξίζει.

Το ηρωικό και ένδοξο παρελθόν της, θα “συναντήσει” το “σήμερα” γιατί η κληρονομιά του τόπου μας, είναι ο πολύτιμος οδηγός μας για το μέλλον.

Αυτή την κληρονομιά θα δώσουμε στα παιδιά μας για να τη συνεχίσουν, να την εμπλουτίσουν και να δημιουργήσουν τις ευοίωνες προοπτικές που χρειαζόμαστε για εμάς και τον τόπο μας.

Αγαπητές συνδημότισσες αγαπητοί συνδημότες,

Σας καλούμε να είστε εθελοντικά στο πλευρό μας και να συνδράμετε στο έργο της επιτροπής που θα αναλάβει αυτό το δύσκολο αλλά ιστορικής σημασίας έργο για την ανάδειξη και προβολή της κληρονομιάς μας και της προσφοράς μας στον αγώνα και στην λευτεριά μας.

Έχουμε την τιμή, να σας ανακοινώσουμε τα πρώτα ονόματα της επιτροπής του Δήμου Ερμιονίδας για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση:

Γιάννης Γεωργόπουλος, Δήμαρχος Ερμιονίδας

π. Χριστοφόρος Καραβίας, Αρχιμανδρίτης, Πρωτοσύγκελος Ι. Μητρόπολης

π. Ιερόθεος Λουμουσιώτης, Αρχιμανδρίτης Ιεροκύρηκας

Αντωνόπουλου Τίνα , φιλόλογος, Πρόεδρος του Ι. Λ. Μ. Ε.

Γκάτσος Θεοδόσης, Δικηγόρος

Ζαραφωνίτης Αντώνης, Φιλόλογος

Ζέρβας Γεώργιος, καθηγητής Πανεπιστημίου, τέως Πρύτανης

Ησαΐας Γιάννης, Ιστορικός, συγγραφέας

Ιωαννίδης Μίλτος , Δημοσιογράφος

Λάμπρου Δέσποινα, Καθηγήτρια

Μέξη Τζένη, Νηπιαγωγός

Παπασταύρου Καλλιόπη, Φιλόλογος

Σίδερης Δημήτρης, Δάσκαλος, Πρόεδρος του Θ. Ο. Ε.

Σπετσιώτης Γιάννης, εκπαιδευτικός, Πρόεδρος Ερμιονικού Συνδέσμου.

Τσατσαρός Αθανάσιος, Δάσκαλος, Συγγραφέας

Σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα σας ανακοινώσουμε τα ονόματα και άλλων εκλεκτών συμπολιτών μας που αναμένεται να στελεχώσουν την επιτροπή του Δήμου Ερμιονίδας με τους οποίους και από κοινού, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την εκπλήρωση των προσδοκιών σας και την δική μας “αναμέτρηση” με την ιστορία του τόπου μας και της Πατρίδας.

Αγαπητές συνδημότισσες και αγαπητοί συνδημότες, στην προσπάθεια αυτή, όπως προαναφέραμε, σας λογίζουμε εθελοντές στο πλευρό μας.

Όλες και όλοι μαζί για την ανάδειξη της ιστορίας, της κληρονομιάς και των ηρώων του τόπου μας.

Όλες και όλοι μαζί, για να τιμήσουμε τα ένδοξα και ηρωικά χώματα της Ερμιονίδας και την συμβολή μας στην λευτεριά της Ελλάδας!

 

Ο Δήμαρχος

Γιάννης Γεωργόπουλος

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις σε Αργολίδα και Κορινθία κι ένας θανάσιμος τραυματισμός

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα Συνελήφθη, σήμερα (10.11.2020) και πρώτες πρωινές ώρες, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων Αργολίδας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αργολίδας, 46χρονος αλλοδαπός, γιατί κατείχε μαχαίρι, με μήκος λάμας -11- εκατοστών, σουγιά, με μήκος λάμας -6- […]