18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η Μαρία Ράλλη για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού

“Σήμερα 25 Οκτωβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού. Ως θεσμική, αλλά κυρίως ως γυναίκα επισημαίνω με πολύ αγάπη σε όλες τις γυναίκες πως θα πρέπει να εξαλείψουμε συναισθήματα όπως η άγνοια, ο φόβος και η προκατάληψη και να αναδείξουμε ως νέο τρόπο ζωής την ενημέρωση, την πρόληψη, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συμμετοχή σε θέματα υγείας.

Η απειλή του καρκίνου του μαστού είναι θεραπεύσιμη, εφόσον γίνει έγκαιρη διάγνωση.

Στα πλαίσια αυτής της ευαισθητοποίησης, στο Δήμο μας είχαμε προγραμματίσει δράσεις και παρεμβάσεις, που ο covid 19 στάθηκε εμπόδιο για την πραγματοποίησή τους, όμως αισιοδοξούμε πως οι συνθήκες θα μας το επιτρέψουν το 2021.

Αγαπητές φίλες, διαχρονική παραμένει η ρήση του Ιπποκράτη πριν 2.500 περίπου χρόνια : ” Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν ” .

Σε ελεύθερη μετάφραση δλδ : ” Η καλύτερη θεραπεία είναι η ΠΡΟΛΗΨΗ”.

Σε αυτή ακριβώς τη φράση κλείνεται και όλο το νόημα του μηνύματος της σημερινής ημέρας.

Ο καρκίνος δεν κάνει διακρίσεις και μας αφορά όλες. Ας βάλουμε την πρόληψη στην καθημερινότητά μας.
Το οφείλουμε στον εαυτό μας, στην κοινωνία μας και φυσικά στα παιδιά μας.

Εύχομαι σε όλες και όλους ΥΓΕΙΑ …”

Μαρία Ράλλη
Πρόεδρος ΔΟΠΠΑΤ
Δήμου Ναυπλιέων

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Κρανιάς: Άμβλωση ή ζωή;

Μέσα στην κρίση της πανδημίας και τις μέρες που τα κρούσματα, οι διασωληνομένοι και τα θύματα της Covid19 εκτυλίσσεται μια παράλληλη αλληλουχία γεγονότων (Λιγνάδης, Κουφοντίνας, Νέα Σμύρνη, αμβλώσεις) που και αυτά έχουν σχέση με τη ζωή. Το τελευταίο μάλιστα (αμβλώσεις) τραβήχτηκε από τα «μαλλιά» ώστε να γίνει θέμα από την αντιπολίτευση. Στη διαδικασία ενός ψηφίσματος […]

Κτηνωδία στην Πάτρα: Δηλητηρίασαν δώδεκα γάτες

Μια είδηση που προκαλεί θλίψη και οργή έρχεται από την Πάτρα καθώς 12 αδέσποτες γάτες βρέθηκαν νεκρές από κάποιους ασυνείδητους που έριξαν φόλες στα Μποζαΐτικα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πελοπόννησος» μέσα σε τρεις ημέρες οι άνθρωποι που φροντίζουν τις αδέσποτες γάτες γύρω και μέσα σε εστιατόριο στην Παραλία Προαστίου στην οδό Μέντορος, βρήκαν δώδεκα γάτες […]