19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η ΝΔ προειδοποιεί για τα ρουσφέτια -Γεωργαντάς: Η ΝΔ θα ελέγξει κάθε διορισμό εκτός ΑΣΕΠ

Εντονα αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στην σπουδή της κυβέρνησης να περάσει τροπολογίες και ρουσφέτια λίγο πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, σημείωσε πως το κόμμα θα ελέγξει τη νομιμότητα κάθε διορισμού από τη Δευτέρα 3 Ιουνίου και έκτοτε. «Προειδοποιούμε ότι κάθε παράνομος διορισμός εκτός ΑΣΕΠ, κάθε αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ή επίσπευση στη Δημόσια Διοίκηση που πραγματοποιείται από χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, θα ελεγχθεί τόσο για τη νομιμότητα όσο και για τη σκοπιμότητα της» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Με μια ρύθμιση σαφώς προεκλογική, με την οποία παρατείνεται η διάρκεια εργασίας των συμβασιούχων έως και τις 30 Οκτωβρίου του 2019, ξεκίνησε ο χορός των πελατειακών ρυθμίσεων της κυβέρνησης, για την μία εβδομάδα που θα παραμείνει η Βουλή ανοιχτή.

Λίγη ώρα αργότερα, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου υπέγραφαν τον μόνιμο διορισμό 10.500 εκπαιδευτικών περίπου ένα μήνα πριν από τις εκλογές.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας:

«Ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον ελληνικό λαό το βράδυ των ευρωεκλογών, παραδέχθηκε ότι η κυβέρνησή του επί της ουσίας δεν έχει πλέον την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και δήλωσε ότι αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές.

Αντί να συμβεί αυτό, όμως, τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε την αγωνία της κυβέρνησης -πριν την αποχώρηση της- να τακτοποιήσει τους κομματικούς της φίλους και να εξασφαλίσει το μέλλον των στελεχών της.

Προειδοποιούμε ότι κάθε παράνομος διορισμός εκτός ΑΣΕΠ, κάθε αξιολόγηση διευθυντικών στελεχών, καθώς και οποιαδήποτε άλλη παρέμβαση ή επίσπευση στη Δημόσια Διοίκηση που πραγματοποιείται από χθες, Δευτέρα 3 Ιουνίου, μέχρι και την προκήρυξη των εκλογών, θα ελεγχθεί τόσο για τη νομιμότητα όσο και για τη σκοπιμότητα της.

Η Νέα Δημοκρατία θα προστατεύσει τη Δημόσια Διοίκηση από τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις μιας κυβέρνησης που, λειτουργώντας με καθεστωτική αντίληψη, αντιμετωπίζει τη Δημόσια Διοίκηση ως κομματικό λάφυρο».

ΠΗΓΗ: iefimerida

Περισσότερα Άρθρα

Άστραψαν τα φλας για τον Στέφανο Κασσελάκη στο Δρέπανο!

Θερμή υπήρξε η υποδοχή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, νωρίτερα σήμερα,  στο Δρέπανο! Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ περιοδεύει στην Πελοπόννησο και μεταξύ άλλων βρέθηκε και στο Δρέπανο προκειμένου να παραστεί στη 2η γιορτή μανταρινιού. Μικροί και μεγάλοι έσπευσαν για μια φωτογραφία με τον δημοφιλή Στέφανο Κασσελάκη ενώ δεν έλειψαν και οι πολιτικές αναφορές. Ο […]

Βίζα ανά δύο χρόνια για τους Έλληνες που ταξιδεύουν στις ΗΠΑ

Στο περιθώριο της σημερινής συνάντησης της Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Όλγας Γεροβασίλη με την αρμόδια για θέματα καταπολέμησης τρομοκρατίας και βίαιου εξτρεμισμού αξιωματούχο του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών Alina Romanowski, ο Προϊστάμενος Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης και ο αμερικανός Πρέσβυς στην Αθήνα Geoffrey Pyatt, παρουσία και του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ Αντιστρατήγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, υπέγραψαν […]