17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη λέει «όχι» στη μετονομασία του σταθμού του μετρό

Την Παρασκευή, η Αττικό Μετρό ανακοίνωσε ότι θα μετονομάσει δύο σταθμούς. Συγκεκριμένα, τον «Ευαγγελισμό» σε «Παύλο Μπακογιάννη» και τον σταθμό «Αγιος Δημήτρης- Αλέκος Παναγούλης» σε «Αλέκος Παναγούλης». Όμως, η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις και αποτέλεσε αφορμή για να ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη ευχαρίστησε την Αττικό Μετρό για την τιμητική πρόταση μετονομασίας, αλλά επισήμανε ότι δεν μπορεί να την αποδεχθεί, εξαιτίας των συζητήσεων που έχουν προκληθεί. Επιπλέον, επισημαίνουν ότι δεν θα ήθελαν το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. « Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα. Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα», επισημαίνεται ακόμη.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΥΛΟΥ  ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Ευχαριστούμε θερμά την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ για την τιμητική πρόταση μετονομασίας του σταθμού «Ευαγγελισμός» σε “Παύλος Μπακογιάννης”, την οποία όμως δεν μπορούμε να αποδεχθούμε.
Η απόφαση έχει προκαλέσει συζητήσεις. Για ευνόητους λόγους δεν θέλουμε  το όνομα του Παύλου Μπακογιάννη να μπει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα προσέβαλε την μνήμη ενός ανθρώπου που αγωνίστηκε για την συμφιλίωση και την ενότητα.
Η σύζυγος, τα αδέλφια του, τα παιδιά και τα εγγόνια του τον θέλαμε στο σπίτι κι όχι σε μια ταμπέλα.
Το ότι η μνήμη του είναι ζωντανή και οι ιδέες του εξακολουθούν να εμπνέουν 30 χρόνια μετά, μας αρκεί.
Και πάλι ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Οικογένεια Παύλου Μπακογιάννη

Περισσότερα Άρθρα

Θαλάσσια χελώνα νεκρή στο Τημένιο

Μπροστά στο θέαμα μιας νεκρής θαλάσσιας χελώνας ήρθαν οι λουόμενοι στην παραλία Τημενίου στην περιοχή Αγίας Άννας στην παραλιακή Νέας Κίου – Μύλων. Η μεγάλη στο μέγεθος θαλάσσια χελώνα έφερε θανατηφόρα τραύματα στο καβούκι της. Στο σημείο προσήλθε κλιμάκιο του Λιμενικού Ναυπλίου που κατέγραψε το συμβάν ενώ συνεργείο του Δήμου Άργους Μυκηνών θα παραλάβει το […]

Σύλληψη διωκόμενου στο Ναύπλιο

Συνελήφθη χθες 2/8/2021, 20χρονος, στο Ναύπλιο, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, με ποινή φυλάκισης (5) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.