16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η πρώτη συνέντευξη τύπου από τον Νίκα: “Παντοτινή έδρα της Περιφέρειας η Τρίπολη” – Τι είπε για σκουπίδια, αναπτυξιακές, Τατούλη και ΜΜΕ

Την πρώτη του συνέντευξη, ως νέος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου παραχώρησε ο Παναγιώτης Νίκας από την Τρίπολη, το μεσημέρι της Δευτέρας, μια μέρα μετά τη μεγάλη νίκη του στις περιφερειακές εκλογές.

Δίπλα του ήταν ο βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού του.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΛΑΣΗ: Ειδικά για τον Κώστα Βλάση, είπε ότι «έδωσε τον καλύτερο εαυτό του από την αρχή, ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που είχαμε.», ενώ ευχαρίστησε ειδικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αντώνη Σαμαρά και όλο τον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ.

Ευχαρίστησε επίσης το λαό της Πελοποννήσου και τους συνεργάτες του και είπε ότι θα αξιοποιηθούν οι 77 υποψήφιοι περιφερειακοί του σύμβουλοι.

«ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ»

«Είναι αποτέλεσμα αγώνα καθημερινού και πολύμηνου. Εμείς δεν θα είμαστε κομματικός βραχίονας, είμαστε αυτοδιοίκηση, θέλουμε να συνθέσουμε με απόλυτο σεβασμό στην ιδεολογία και την πολιτική άποψη του καθενός.

Κάναμε έναν έντιμο αγώνα, επιχειρηματολογούσαμε, θα διοικήσουμε με δικαιοσύνη και αντικειμενικότητα.

Σε εμάς θα βρουν όλοι οι υπάλληλοι μια διοίκηση που θα στέκεται δίπλα τους, οι φίλοι μας θα είναι εκείνοι που μοχθούν και αγωνίζονται για μια σωστή διοίκηση.

«ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ Η ΑΡΚΑΔΙΑ – ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Η ΤΡΙΠΟΛΗ»

Βασική μας προτεραιότητα θα είναι η Αρκαδία και η Τρίπολη. Το λέω με έμφαση μετά τις εκλογές. Η Αρκαδία έχει σοβαρά προβλήματα, θα συνεργαστούμε με φορείς, βουλευτές, όλους τους θεσμικούς παράγοντες για να επιλύσουμε προβλήματα διότι η Αρκαδία και η Τρίπολη είναι η ψυχή του Έθνους μας και θα είναι πρωταγωνιστές για τα 200 χρόνια από την Απελευθέρωση. Μελετάμε ήδη τον τρόπο που θα γιορτάσουμε.

Η Τρίπολη θα είναι η παντοτινή πρωτεύουσα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Εμείς είμαστε εδώ να βοηθάμε, δεν ήρθαμε για να καταστρέψουμε όλη να υποβαθμίσουμε. Η Τρίπολη δικαιούται να είναι η Πρωτεύουσα της Πελοποννήσου, κυρίως για λόγους ιστορικούς και προσφοράς στο Έθνος.

Είμαι αντίθετος με εκείνους που μιλάνε για ενιαία Πελοπόννησο και καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό με την Πάτρα.

«ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ»

Θα προωθήσουμε έργα σημαντικά, όχι μικροέργα, έργα που θα συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγής και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Προγραμματικές συμβάσεις θα γίνονται με δήμους, θα συνεργαζόμαστε με δήμους.

Το αυτό θα συμβαίνει και με τους συλλόγους και τα σωματεία, η πολιτική του χαρτοπόλεμου τελείωσε. Οι πόροι δεν θα πηγαίνουν για ρουσφέτια και πολίτικά τζάκια, αλλά σε μεγάλα και σημαντικά έργα.

Θα ενισχύσουμε τη διοίκηση και όχι με την παραδιοίκηση των αναπτυξιακών. Θα υπάρχουν οι αναπτυξιακές αλλά η αποστολή τους δεν είναι να ξοδεύονται χρήματα χωρίς Διαύγεια, διότι συνδέεται αυτό με τη διαφάνεια.

Θα προχωρήσουμε άμεσα σε συνεργασία με την Κυβέρνηση για τη στέγαση των υπηρεσιών, είναι απαράδεκτο να ξοδεύονται εκατομμύρια κάθε χρόνο.

«ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ»

Θα γίνει προσεκτική παραλαβή, θα μελετήσουμε τι παραλαμβάνουμε, δεν θέλω να υπονοήσω τίποτα. Οτιδήποτε παραλάβουμε, ιδιαίτερα στις Αναπτυξιακές, θα το προσέξουμε. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αλλιώς θα αναδειχθεί.

Για τα πανηγύρια, για το χαρτοπόλεμο που έγινε προεκλογικά, όλα αυτά θα τα δούμε. Αν υπάρχει περίπτωση επιστροφής χρημάτων ως αχρεωστητως ληφθέντων, θα γίνει κι αυτό.

Δεν είναι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση ομόσπονδο κρατίδιο, δεν είναι ο περιφερειάρχης κάποιος τοπικός πρωθυπουργός, λειτουργούμε στο πλαίσιο του κράτους. Συνεργαζόμαστε με την οποιαδήποτε κυβέρνηση, αν μάλιστα είναι και των δικών μας απόψεων, θα είναι ακόμα καλύτερη η συνεργασία.

Χρειαζόμαστε οικονομική βοήθεια για να βελτιώσουμε το οδικό δίκτυο, για πολεοδομικά ζητήματα

Αν δεν υπηρετούν τα έργα το γενικότερο συμφέρον, θα απενταχθούν έργα.

Δεν μπορούμε να βαδίσουμε 23% απορρόφηση του ΕΣΠΑ. Αυτό το ποσοστό υπάρχει διότι έχουμε βάλει εκατοντάδες εργάκια που εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.

«ΕΝΤΙΜΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΜΕ»

Θα έχουμε έντιμη συνεργασία με τα ΜΜΕ. Έχουν δημιουργηθεί περί τα 200 ΜΜΕ στην Πελοπόννησο. Συντηρούνται με περίεργο τρόπο. Θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια. Οι κανόνες πρέπει να είναι καθαροί.

«ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ»

Το θέμα με τα σκουπίδια πρέπει να κλείσει. Είμαστε σε συνεννόηση με τον κ. Κρεμλή, να δούμε πως μπορούμε ένα βελτιώσουμε κάποια πράγματα, χωρίς να χάσουμε τα χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Βιολογικοί καθαρισμοί, λυματολάσπη, πρέπει να τα δούμε, όπως και τα πηρυνελουργεία, όποιος δεν τηρεί τους κανόνες, κλείνει.

Θα υπάρχει συνεργασία με τους Μητροπολίτες και όχι με Ενορίες, θα συνεργαζόμαστε με τους βουλευτές, με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, να έχουμε καλύτερα οχήματα του ΕΚΑΒ, να έχουν καλυτέρα μηχανήματα τα Νοσοκομεία μας.

Το θέμα των ΡΟΜΑ είναι παρατημένο εντελώς, δεν το ακουμπάει κανείς, διότι συνδέεται με πολιτικό κόστος. Ποτέ δεν έχω ανακατευτεί προεκλογικά, δεν τους έχω εκμεταλλευτεί σε κανένα επίπεδο. Θα γίνουν βήματα και εδώ, υπάρχουν τα χρήματα για να υποστηριχθούν.

«ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΩΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ»

Θα γίνουν όλες οι αναγκαίες κινήσεις στο φως αλλιώς θα πάω ως μειοψηφία στο περιφερειακό συμβούλιο και θα προτείνω πράγματα κι όποιος θέλει θα το ψηφίζει. Όσο υπάρχει αυτό ο νόμος, πρέπει να λειτουργήσουμε έτσι.

Έχουμε την καλύτερη συνεργασία και επαφή με τον κ. Δέδε, τον κ. Μπουντρούκα, τον κ. Γόντικα, τον κ. Πετράκο, την κυρία Λυμπεροπούλου.

«ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΣΤΗΡΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ»

Θα γίνει αυστηρός έλεγχος στα έργα, ειδικά για τις παρατάσεις, έλεγχος για τις επιχορηγήσεις του περιφερειακού ταμείου και για το ρόλο των αναπτυξιακών. Δεν προδικάζω τίποτα, δεν είμαι εισαγγελέας.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα εγγυηθώ τις θέσεις εργασίας.

Καλώ τα μέλη να σταματήσουν για προγραμματικές και επιχορηγήσει ως τις 31 Αυγούστου. Να μην αναγκαστώ να τα μαζέψω. Να μην μας αφήσει γυμνούς, να μην έχουμε μαντήλι να κλάψουμε. Σκορπίστηκαν πολλά χρήματα, να σταματήσει εδώ. Ας αφήσει κάποια χρήματα να διαχειριστούμε κι εμείς.

«ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΜΑΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ»

Ο κ. Τατούλης δεν με συνεχάρη, ίσως τις προσεχείς ημέρες να έχουμε επικοινωνία, εγώ τον παρακαλώ να έχουμε, η μετάβαση να είναι ομαλή, πρέπει να πάρω στοιχεία για να μπορώ να κινηθώ, δεν είμαι άσχετος, είμαι 25 χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Περισσότερα Άρθρα

Δημήτρης Καμπουράκης: Ο σάλος με την αφεντιά μου

Συγχωρήστε με που εν μέσω εορταστικού κλίματος θα βγάλω οργή, αλλά δεν βλέπω άλλον τρόπο να αντιδράσω. Στα μέσα της περασμένης βδομάδας με χτύπησε μια από τις συνηθισμένες ιώσεις της εποχής. Δεν πήγα στην τηλεοπτική μου εκπομπή για μία και μοναδική μέρα, την Τετάρτη. Την Πέμπτη ήμουν κανονικά στην θέση μου. Κι όμως, μέχρι και […]

Ανοικτός Δημόσιος Ηλεκτρονικός διαγωνισμός από την Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για το έργο «Αποχέτευση ομβρίων στο κέντρο του Ναυπλίου ( ΕΝΔΕΚΑΤΗ –  ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΣΙΔΗΡΑΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ )»

Η ΔΕΥΑΝ προκηρύσσει ανοικτό δημόσιο ηλεκτρονικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης ενός πολύ σημαντικού έργου όπως είναι η αποχέτευση ομβρίων στο κέντρο του Ναυπλίου ( ΕΝΔΕΚΑΤΗ –  ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ ΣΙΔΗΡΑΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ) Ο συνολικός χρόνος εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε 12 μήνες. Ο προϋπολογισμός του είναι 825.000,00 πλέον ΦΠΑ. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών είναι […]