13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Π.Ε. Αργολίδας διάνοιξε δασικούς δρόμους στο Σταυροπόδι

Μετά από αίτημα του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής, η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας και ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Ιωάννης Μαλτέζος, ανταποκρίθηκαν άμεσα και με δύο μηχανήματα και ένα φορτηγό που έχουν διατεθεί μέχρι και τις 25 Αυγούστου από την Περιφέρεια, προχώρησαν σε διάνοιξη, διαπλάτυνση και καθαρισμό δασικών δρόμων στο Σταυροπόδι Αργολίδας, καθώς επίσης και σε υποτυπώδη σήμανση.

Δέκα τρεις μέρες δουλεύουν πυρετωδώς τα μηχανήματα της Περιφέρειας σε συνεργασία με το Δασαρχείο και την Πυροσβεστική για να φτιάξουν τον δρόμο στο δάσος του Σταυροποδίου του Δήμου Ναυπλιέων.

Εδώ και 11 χρόνια δεν πέρναγε σχεδόν τίποτα από το σημείο, καθώς ο δρόμος είχε να καθαριστεί από το 2009 με αποτέλεσμα να καταστεί ουσιαστικά απροσπέλαστος.

Παρόντες ήταν επίσης ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου Βασίλης Γεωργόπουλος και ο επιβλέπων της δασικής υπηρεσίας Κώστας Καλλίνης.

Μετά την σημερινή ολοκλήρωση του έργου στο Σταυροπόδι, τα μηχανήματα θα μεταβούν αύριο στο όρος Άκρως του Δήμου Επιδαύρου προκειμένου να προβούν και εκεί σε παρόμοιες εργασίες.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις γίνονται στα πλαίσια της αντιπυρικής προστασίας και της διευκόλυνσης των κατοίκων των περιοχών αυτών οι οποίοι ασχολούνται με αγροτικές ή κτηνοτροφικές εργασίες.

Περισσότερα Άρθρα

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνει η πληρωμή στους δικαιούχους του ΚΕΑ

Αντίστροφη μέτρηση για να πληρωθούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να πληρωθούν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.     Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΑ το ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης) θα πιστωθεί στου λογαριασμούς των δικαιούχων την Τρίτη 28 Ιανουαρίου μαζί με το Επίδομα Ενοικίου, Στεγαστικής Συνδρομής, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και […]

Στο πλευρό και των επαγγελματιών εστίασης ο δήμος Ερμιονίδας

Στο Δημοτικό Κατάστημα Ερμιόνης χθες Τετάρτη 20.05.2020 και ώρα 19.00 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας κ. Γ. Γεωργόπουλου με τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης που εδρεύουν στην Κοινότητα Ερμιόνης με θέμα τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά την επαναλειτουργία των καταστημάτων μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων λόγω κορωνοϊού, καθώς και τις έως τώρα πρωτοβουλίες […]