16 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η στιγμή του εμπρησμού στη Μόρια (vid)

Αυτή είναι η στιγμή του εμπρησμού στο ΚΥΤ της Μόριας. Ο άνθρωπος που φαίνεται στο βίντεο να ανάβει φωτιές σε θάμνους είναι, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ένας εκ των Αφγανών μεταναστών που συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. στη Λέσβο. Οι μικρές εστίες φωτιάς γρήγορα εξαπλώθηκαν, με αποτέλεσμα να καταστραφεί το ΚΥΤ, τα ξημερώματα της περασμένης Τετάρτης

Το βίντεο:

 

YouTube player

Συνολικά έξι άτομα βρίσκονται υπό κράτηση από της Αρχές για τη φωτιά στη Μόρια, ενώ η τελευταία χρονικά σύλληψη είναι ενός Αφγανού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ οι τέσσερις συλληφθέντες είναι 19-20 ετών. Και οι δυο ανήλικοι 17 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την έκδοση εντάλματος σύλληψης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στην Κατερίνη και στη Θεσσαλονίκη όπου είχαν μεταφερθεί με άλλους 204 ασυνόδευτους πρόσφυγες δεδομένης της καταστροφής του καταυλισμού.

Υπενθυμίζεται πως η φωτιά, που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα στο ΚΥΤ της Μόριας, κατέστρεψε μεγάλο μέρος του καταυλισμού εκτός και εντός ΚΥΤ, αφήνοντας άστεγους πάνω από 12.000 ανθρώπους.

Δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδη:

«Οι εμπρηστές της Μόριας κρατούνται. Είναι πέντε νεαρά άτομα, αλλοδαποί. Αναζητείται άλλος ένας. Η αστυνομία δούλεψε μεθοδικά, έβαλε τέλος σε σενάρια και αβάσιμες υποθέσεις. Οι κάθε λογής ακραίοι διαψεύσθηκαν και πάλι. Το κράτος ανασυντάσσεται. Αποδεικνύει κάθε μέρα ότι είναι εδώ με αυστηρότητα, ευαισθησία, νομιμότητα και ανθρωπισμό. Οι μετανάστες, όπως και οι κάτοικοι, έχουν συμφέρον να αποδεχθούν τις προτάσεις μας και την πραγματικότητα της νέας δομής. Ένα είναι βέβαιο: Η Λέσβος δεν αντέχει άλλα συνθήματα, θέλει σοβαρότητα και στιβαρή διοίκηση. Σας διαβεβαιώ πως η λογική και η νομιμότητα, η ασφάλεια, η υγεία και η κανονική ζωή θα επικρατήσουν».

Περισσότερα Άρθρα

Ναύπλιο: Αγιασμός των υδάτων και κατάδυση του Τιμίου Σταυρού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα 6 Ιανουαρίου 2023 στο λιμάνι του Ναυπλίου η τελετή του Αγιασμού των υδάτων χοροστατούντος του Μητροπολίτου Αργολίδος κ.κ. Νεκταρίου. Ο φετινός εορτασμός των Θεοφανείων μετά από δύο χρόνια πανδημίας πραγματοποιήθηκε με τη δέουσα επισημότητα παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, των Βουλευτών του Νομού, εκπροσώπων της Στρατιωτικής Ηγεσίας και των […]

Ομάδα Των Φιλόζωων Εθελοντών Αδέσποτα Greece: Έρχεται μεγάλη κακοκαιρία! Αν δούμε αδέσποτο ζώο σε ανάγκη ειδοποιούμε αμέσως τον Δήμο!

Έχουμε μπροστά μας μία πολύ μεγάλη κακοκαιρία και πολλά αδεσποτάκια στους δρόμους να κινδυνεύουν άμεσα πλέον μεταξύ των άλλων κινδύνων και από το χιόνι αλλά και τον παγετό! Επίσης επιπλέον υπάρχουν πολλά αδέσποτα ζώα επάνω στα βουνά όπως στην Πάρνηθα, και τα οποία κινδυνεύουν περισσότερο από όλα τα υπόλοιπα ζωάκια καθώς αν από το χιόνι […]