19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου σε εκδήλωση για την Ισότητα των Φύλων

Με μεγάλη χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, κας Μαρία Συρεγγέλα να συμμετάσχουμε στην πολύ ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά χρήσιμη εκδήλωση που πραγματοποίησε με τίτλο: «Η Ισότητα των Φύλων: Η Κοινωνία των Πολιτών σε 1ο πλάνο».

Έμπειρα στελέχη του ΚΕΘΙ συμμετείχαν ενεργά σε όλα τα θεματικά τραπέζια και συνεισέφεραν στο γόνιμο διάλογο με τις γνώσεις και την μεγάλη εμπειρία τους.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση και η δικτύωση με τους φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών πάνω σε τρέχοντα και καίρια ζητήματα σχετικά με την ισότητα των φύλων, την γυναικεία επιχειρηματικότητα και εργασία, την έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία καθώς και την επίτευξη εξισορρόπησης οικογενειακής/προσωπικής ζωής με την επαγγελματική.

Τα ως άνω ζητήματα αναπτύχθηκαν στα πλαίσια πέντε θεματικών ενοτήτων που είχαν ως εξής:
• Θεματική 1- Έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία. Θέματα συζήτησης : Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης και ποιες είναι οι υποχρεώσεις της Ελλάδας έναντι της, τρόποι εξάλειψης της βίας, συνεργασίες και περαιτέρω δράσεις.


• Θεματική 2- Εναρμόνιση οικογενειακής/προσωπικής ζωής με την επαγγελματική. Θέματα συζήτησης: Το Work-life Balance Directive της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πώς θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, καλές πρακτικές και πώς μπορούν να εφαρμοστούν ευρύτερα, προτάσεις βελτίωσης.


• Θεματική 3-Ενδυνάμωση των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Θέματα συζήτησης: Αγορά εργασίας, αναζήτηση εργασίας, γυναικεία επιχειρηματικότητα, προκλήσεις στον εργασιακό/επιχειρηματικό χώρο, ανάπτυξη δεξιοτήτων αναζήτησης εργασίας, γυναίκες σε θέσεις ευθύνης, gender pay gap.
• Θεματική 4-Digital skills και Life-Long Learning στον 21ο Αιώνα. Θέματα συζήτησης: Εκπαίδευση γυναικών στις νέες τεχνολογίες ανά βιομηχανία/κλάδο δραστηριότητας, σημασία της εν λόγω εκπαίδευσης, προγράμματα εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, πώς οι νέες δεξιότητες ωφελούν την επαγγελματική εξέλιξη, STEMs.


• Θεματική 5-Γυναίκες και Πράσινη Οικονομία. Θέματα συζήτησης: η ενίσχυση της ηγεσίας των γυναικών μέσω εναλλακτικών μοντέλων οικονομίας, ισότητα των φύλων στον κλάδο της πράσινης επιχειρηματικότητας, κοινωνική επιχειρηματικότητα στα πλαίσια της πράσινης οικονομίας (recycling, up-cycling, down-cycling) .

Αξίζουν συγχαρητήρια στην κα Συρεγγέλα για την επιτυχημένη και με ενδιαφέρουσα θεματολογία αυτή εκδήλωση, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από την μεγάλη προσέλευση εκπροσώπων οργανώσεων και φορέων.

Περισσότερα Άρθρα

Διαμαρτυρίες των συνταξιούχων Αργολίδας

Τα ψέματα και οι μισές αλήθειες στη ζωή των συνταξιούχων Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισες. Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, το σωματείο μας εύχεται καλή δύναμη και υγεία, καλή αγωνιστική χρονιά σε όλους τους συνταξιούχους. Οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για όλα εκείνα που σκόπιμα μας κρύβουν και διαστρεβλώνουν οι καλοθελητές. Α) Εν μέσω πανδημίας, οι δαπάνες […]

Πέθανε ο Σπύρος Φωκάς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Σπύρος Φωκάς. Τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε κέντρο αποκατάστασης στη Μαγούλα καθώς αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λίλιαν, με ανάρτησή της στο Facebook στην οποία έγραψε «καλή αντάμωση Σπύρο μου». Η Λίλιαν Φωκά συνόδευσε την ανάρτησή της με το τραγούδι […]