18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

«Η (χορευτική) ΠΑΡΑΔΟΣΗ:… διασώζεται  ή (μας) διασώζει;» την Κυριακή στο “ΔΑΝΑΟ”

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

            Την  Κυριακή  7  Απριλίου  2019  και  ώρα  7.30  μ.μ. στην αίθουσα διαλέξεων του Συλλόγου Αργείων «ο Δαναός» θα μιλήσει:

Ο κ. Βασίλης Δημητρόπουλος, Λαογράφος- Χορογράφος

 με θέμα: «Η (χορευτική) ΠΑΡΑΔΟΣΗ:… διασώζεται  ή  (μας) διασώζει;»

 Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η παρουσία σας θα αποτελέσει τιμή για τον ομιλητή και τον Σύλλογο.

               Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                  Ο  Πρόεδρος                               Ο Γεν. Γραμματέας

           Σωτήριος Π. Κωτσοβός                   Αναστάσιος Ι. Σκλήρης

                                     Δικηγόρος                           συντ. Ειδ. Πάρεδρος του Π.Ι

 

Ο κ. Βασίλης Δημητρόπουλος

Είναι χορευτής, δάσκαλος χορού, χορογράφος, ερευνητής και υπεύθυνος χορευτικών ομάδων.

Σπούδασε εθνολογία χορού στο Παρίσι ( MSc Dance Anthropology), εξέδωσε λαογραφικές μουσικές συλλογές, δίδαξε σε Ελλάδα και εξωτερικό σε πάνω από διακόσια σεμινάρια χορού.

Από το 1982 διευθύνει το ΕΛ.ΚΕ.ΛΑ.Μ. ( Ελληνικό Κέντρο Λαογραφικών Μελετών), το οποίο μέχρι σήμερα έχει διακριθεί σε οκτώ Διεθνείς Διαγωνισμούς, καταφέρνοντας να αποσπάσει έντεκα συνολικά βραβεία.

Επίσης, δίδαξε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς και σε άλλες ενώσεις όπως Λύκειο Ελληνίδων Άργους, Λύκειο Ελληνίδων Μεγάρων, Πολιτιστικό Κέντρο ΟΤΕ, Ίβυκος Λουτρακίου κ.α. Αποτέλεσε μέλος σε πολλές κριτικές επιτροπές, σε αγώνες Ελληνικού ή και διεθνούς παραδοσιακού χορού.

Παρουσίασε ερευνητικές εργασίες του σε λαογραφικά σεμινάρια ή συνέδρια.

Είναι καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το 1995 και από το 2010 υπηρετεί ως μαθηματικός στο Μουσικό Σχολείο Παλλήνης.

 

Περισσότερα Άρθρα

Σκοποβολή: Εκτός μεταλλίων η Κορακάκη – Kατέλαβε την έκτη θέση

Η Άννα Κορακάκη δεν κατάφερε να υπερασπιστεί στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε το 2016 στα 25μ. σπορ πιστόλι, καθώς στον τελικό έμεινε εκτός βάθρου, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση. Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνίδα, δις Ολυμπιονίκης, είχε τερματίσει στην ίδια θέση και στα 10μ. αεροβόλο πιστόλι γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Η […]

Κορονοϊός: Συναγερμός μετά την αύξηση των κρουσμάτων – Έκτακτες συσκέψεις σήμερα

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά την αιφνίδια αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού. Γι’ αυτό και σήμερα έχουν προγραμματιστεί έκτακτες συσκέψεις προκειμένου να αξιολογηθεί η κατάσταση και η πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα και να αποφασιστούν μέτρα σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο. Στο Μέγαρο Μαξίμου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να γίνει μια συνολική επισκόπηση […]