18 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Η Ύδρα συμπράττει με την Αυστρία για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 αποφασίστηκε η συνεργασία του Δήμου Ύδρας με την Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα.

Πιο συγκεκριμένα κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ύδρας και Πρόεδρος της Επιτροπής «η Ύδρα για το ’21», Γιώργος Κουκουδάκης με την Πρέσβη της Αυστρίας Hermine Poppeller συμφωνήθηκε η διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας με θέμα την ανάλυση της στάσης της Αυστρίας έναντι της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Στην επιστημονική ημερίδα θα συζητηθούν επίσης οι σχέσεις που ανέπτυξε η Ύδρα με την Αυστρία, με δεδομένο το γεγονός ότι στο Νησί πριν την Επανάσταση λειτουργούσε Αυστριακό Προξενείο.

Περισσότερα Άρθρα

ΔΩΡΕΑΝ Μαστογραφία & Τεστ Παπανικολάου στο Κέντρο Υγείας Λουτρακίου

Πρόσκληση για συμμετοχή στο πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ εξετάσεων με Μαστογραφία και Τεστ Παπανικολάου για όλο τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων. Αγαπητές κυρίες, Με ιδιαίτερη χαρά σας πληροφορούμε, ότι στο πλαίσιο του προγράμματος «Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ», το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, μετά από αίτημα του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – […]

Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης

Η Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινης Αλληλεγγύης (International Human Solidarity Day) καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ το 2005, θεωρώντας ότι η αλληλεγγύη είναι μία από τις θεμελιώδεις και παγκόσμιες αξίες, που θα πρέπει να διέπει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων τον 21ο αιώνα. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Δεκεμβρίου για να τιμηθεί το Παγκόσμιο Ταμείο Αλληλεγγύης, […]