19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Η Ύδρα υποδέχθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

Στην Ύδρα αφίχθη πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.

Ο Μακαριώτατος έφτασε στην Ύδρα για να προεξάρχει του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θεοφ. Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών.

Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Οικείος Μητροπολίτης Ύδρας κ. Εφραίμ, και οι τοπικές αρχές στο λιμάνι της Ύδρας.

Στην συνέχεια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προσκύνησε στον Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο οποίος βρίσκεται στο κέντρο του λιμανιού.

Ο Αρχιεπίσκοπος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ύδρας κ. Εφραίμ για την ευγενική πρόσκληση να προεξάρχει του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, και επίσης ευχαρίστησε τις τοπικές αρχές και τους πιστούς για την θερμή υποδοχή.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την αποδοχή της προσκλήσεως και του ευχήθηκε να μείνει ευχαριστημένος από την επίσκεψη στο νησί «γιατί αυτό θα αναπαύσει και τις δικές μας καρδιές».

Να αναφερθεί ότι στα πλαίσια του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο Μακαριώτατος αύριο το μεσημέρι θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Ύδρας στην Συνεδριακή αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως.

ΠΗΓΗ θέματος/φωτογραφίας: romfea.gr (Θάνος Θανόπουλος/Χρήστος Μπόνης)

Περισσότερα Άρθρα

Τι χρειάζεται για την είσοδο των αθλουμένων στο κολυμβητήριο Ναυπλίου

Για την είσοδο τους οι αθλητές στο κολυμβητήριο Ναυπλίου θα πρέπει σύμφωνα με την ΚΥΑ να προσκομίσουν τα παρακάτω έντυπα. Διευκρινίζεται ότι η σχετική ιατρική βεβαίωση (και το έντυπο ιστορικού) εκδίδεται και προσκομίζεται για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 στον αθλητισμό και την επανεκκίνηση της αθλητικής δραστηριότητας σε ασφαλείς συνθήκες. Τα παρακάτω έντυπα είναι διαθέσιμα […]

Το ΚΑΠΗ της Νέας Κίου άνοιξε ξανά τις πόρτες του

Αγιασμός τελέστηκε σήμερα στο χώρο του ΚΑΠΗ Νέας Κίου μετά από 2 ολόκληρα χρόνια αδράνειας λόγω της πανδημίας. Ο κ. Νίκος Δελής, πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού του Δήμου Άργος – Μυκηνών, συζήτησε με τα μέλη του ΚΑΠΗ και αποφασίστηκε το προσωρινό ωράριο λειτουργίας του, που θα είναι 8 το πρωί έως […]