20 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Θεατροπαιδαγωγικό πρόγραμμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

 

Τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου επισκέφτηκαν  σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019,  η Γ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Πορτοχελίου. Τα παιδιά  συνόδευαν οι δασκάλες τους: Σκλαβούνου Δώρα και Κουτσοσμινάκη Βάγια.

Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν από τη βιβλιοθηκονόμο Δήμητρα Αξαρλή, για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης,  μαθαίνοντας ταυτόχρονα  με ποιο τρόπο δανειζόμαστε βιβλία.

Στη συνέχεια, η  Μαρία Σκλαβούνου φιλόλογος – θεατρολόγος δραματοποίησε το παραμύθι που είχαν επιλέξει οι μαθητές με τις δασκάλες τους : «Ο Εγωιστής Γίγαντας » του Oscar Wilde.

Τα  παιδιά, με την καθοδήγηση της θεατρολόγου, χωρίστηκαν σε ομάδες, ανέλαβαν ρόλους, κατασκεύασαν σκηνικά, παρατήρησαν τους χαρακτήρες μέσα απ΄τους ρόλους και κατανόησαν τις επιλογές των άλλων επιλέγοντας στο τέλος την επιθυμητή συμπεριφορά.

Η δραματοποίηση είχε σκοπό να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές τα όρια της κτητικότητας , αλλά και τις αρνητικές συνέπειες του θυμού.

 

Ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου  Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Ερμιονίδας

Κουτούβαλης    Δαμιανός

Περισσότερα Άρθρα

Σεισμός 3,9 ρίχτερ στην Αρκαδία -«Κουνήθηκε» η Δημητσάνα

Σεισμός 3,9 Ρίχτερ ταρακούνησε χθες βράδυ την Αρκαδία. Ο σεισμός σημειώθηκε 16 χλμ ΒΒΔ της Δημητσάνας στην Αρκαδία, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών. Το εστιακό βάθος ήταν 5χλμ.