13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Θεοδωρικάκος: Από 1η Ιουνίου έως 31 Ιουλίου θα λειτουργήσουν παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί – Παραμένουν κλειστά τα ΚΑΠΗ- ΟΛΟ το σχέδιο της Κυβέρνησης

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της εστίασης. Έχει δοθεί η δυνατότητα να επεκτείνουν τον δημόσιο χώρο που καταλαμβάνουν ώστε να συγκρατήσουν τον τζίρο τους αλλά και να τηρούν τα μέτρα ασφάλειας. Μειωμένα τέλη έως και 50% για τις επιχειρήσεις» τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος για την πρώτη μέρα ανοίγματος της εστίασης μετά το πέρας της πανδημίας.

Ενώ στη συνέχεια μίλησε για τα μέτρα λειτουργία των παιδικών και βρεφικών σταθμών αλλά και των ΚΑΠΗ:

«Άνοιγμα την 1η Ιουνίου και οι κανόνες είναι ακριβώς οι ίδιοι με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία. 

Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς. Αντισηπτικά και υλικά υγειονομικής φύσης έχουν ήδη σταλεί στους σταθμούς.

Έτσι και για τους παιδικούς και βρεφικούς σταθμούς προβλέπονται έως 15 μαθητές στο κάθε τμήμα, με 1,5 μέτρο απόσταση στα θρανία. Αν οι μαθητές είναι παραπάνω θα λειτουργούν εκ περιτροπής δύο υποτμήματα, αν όχι το τμήμα θα λειτουργεί καθημερινά».

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος στις «31 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η σχολική σεζόν κλείνουν

Ενώ συμπλήρωσε ότι «Ενδεχομένως το προσωπικό σε επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές (πχ. ΚΑΠΗ) να μεταφέρονται σε εν ενεργεία μονάδες εκπαίδευσης».

Για την άδεια ειδικού σκοπού ανέφερε ότι: «Η άδεια ειδικού σκοπού για εργαζόμενους στο Δημόσιο μπορεί να συνεχιστεί μόνο αν τα παιδιά τους είναι υποχρεωμένα να είναι στο σχολείο (καθημερινά ή εκ περιτροπής), ανάλογα με το πρόγραμμα του σχολείου».

Εδώ μπορείτε να δείτε το σχέδιο επαναλειτουργίας δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφικών σταθμών.

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

 

Περισσότερα Άρθρα

Βηρυτός: Συγκλονίζει η εικόνα με το νεογνό που γεννήθηκε την ώρα της έκρηξης

Την ώρα που ένα μεγάλο μέρος της πόλης της Βηρυτού τραντάζονταν από την φονική έκρηξη 2.750 τόνων νιτρικής αμμωνίας, ένα μωρό ερχόταν στον κόσμο σε μαιευτήριο της πόλης. Ένα μωρό που συμβολίζει πλέον την ελπίδα για το «αύριο» του Λιβάνου, μιας χώρας που μαστίζεται από οικονομική κρίση, υγειονομική (ελέω κορονοϊού) και πλέον κι ανθρωπιστική. Η Κριστάλ είχε μόλις […]