17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Θεοδωρικάκος: Προς κατάργηση οι Αποκεντρωμένες -Δημιούργησαν περισσότερα προβλήματα απ’ όσα έλυσαν

Στις περιφέρειες θα μεταφερθούν αρμοδιότητες του κράτους που σήμερα έχουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, όπως είπε κατά την ομιλία του στην ΓΣ της ΕΝΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Σήμερα αυτό που θέλω, κυρίως, να σας πω και θέλω να το κρατήσετε ως βασικό μήνυμα από την παρέμβασή μου, είναι ότι είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε σε μια ριζική αναθεώρηση του ίδιου του status quo  του διοικητικού μηχανισμού της χώρας. Στη δική μου αντίληψη ο θεσμός των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, έτσι τουλάχιστον όπως υπάρχει σήμερα, περισσότερα προβλήματα δημιουργεί παρά λύνει.

Είμαι αποφασισμένος στο νόμο τον οποίο, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα ετοιμάσουμε, να μεταφερθούν στην περιφερειακή Αυτοδιοίκηση αλλά και στη πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση αρμοδιότητες που σήμερα παραμένουν στο κράτος, στο πλαίσιο πάντα του Συντάγματος.

Αυτό εννοώ:  ήλθε η ώρα για μια νέα μεγάλη τομή στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος και, υπό τα χειροκροτήματα των αιρετών.

Περισσότερα Άρθρα

Κατάθεση Αναφοράς στη Βουλή: «Αιτήματα για το Πρόγραμμα της Δακοκτονίας 2021»

Αναφορά κατέθεσαν οι βουλευτές του Κινήματος, Αλλαγής, Ανδρέας Πουλάς και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, σχετικά με το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για το Πρόγραμμα της Δακοκτονίας 2021, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς: Αναφορά Προς τους Υπουργούς: Εσωτερικών, κ. Μ. Βορίδη Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Σ. […]

Φλαμπουράρης: Με πλησιάζουν στο δρόμο και με ρωτούν «μα ήταν ανάγκη να χάσετε;»

Για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ στην αντιπολίτευση και τις εσωκομματικές διεργασίες μίλησε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης. «Είναι πιο ελαφριά τα καθήκοντα που έχουμε. Όταν ήσουν κυβέρνηση η δουλειά που έκανες στο βαθμό που μπορούσες μέσα από τους μηχανισμούς είχε ένα αποτέλεσμα. Η δουλειά που κάνουμε τώρα δεν βλέπεις απτό αποτέλεσμα. […]