19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

5 νεκροί από τη θεομηνία στην Εύβοια

Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Εύβοιας, με έντονες πλημμύρες, καταστροφές δρόμων και δεκάδες εγκλωβισμούς πολιτών, ενώ δυστυχώς φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε θύματα.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά υπάρχουν πέντε νεκροί και δύο αγνοούμενοι. Οι τρεις έχασαν τη ζωή τους στα Πολιτικά: Ένα μωρό 8 μηνών, μια 86χρονη και ένας 85χρονος. Οι ηλικιωμένοι πνίγηκαν μέσα στο σπίτι τους (διέμεναν σε ξεχωριστά σπίτια). Οι γονείς του άτυχου βρέφους παραθέριζαν στην περιοχή και δεν πρόλαβαν να το διασώσουν. Ακόμη δύο άτομα έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή.

Στη διάσωση και περισυλλογή μίας 73χρονης που παρασύρθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Λευκαντίου μετά από υπερχείλιση του ποταμού Λήλαντα, προχώρησε νωρίτερα περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος.Η 73χρονη, όπως και ένας 72χρονος που αγνοείτο στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή, διέμεναν σε κατοικία της περιοχής μαζί με άλλα τρία άτομα.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρέθηκε η 73χρονη, το Λιμενικό Σώμα πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό του 72χρονου, με δύο σκάφη, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ συμμετέχουν και πέντε ιδιωτικά σκάφη. Η 73χρονη παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάζονται συγκεκριμένα στα Πολιτικά, Νεροτριβιά και Ψαχνά του δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Πολλοί δρόμοι έχουν κοπεί και σπίτια έχουν πλημμυρίσει. Σε αρκετά σημεία το ύψος του νερoύ φτάνει το 1,5 μέτρο, καθιστώντας την κατάσταση κρίσιμη, ενώ έχουν υπερχειλίσει ποταμοί.

Στο νησί επιχειρεί μεγάλη πυροσβεστική δύναμη – 83 πυροσβέστες με 31 οχήματα και 3 διασωστικές λέμβους από την 1η, την 7η και την 8η ομάδα της ΕΜΑΚ. Επίσης έχει κινητοποιηθεί και ελικόπτερο. Μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής η υπηρεσία είχε προβεί σε 35 διασώσεις εγκλωβισμένων και μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο, ενώ οι κλήσεις για απάντληση υδάτων από κατοικίες έχουν ξεπεράσεις τις 140. Συνδρομή παρέχει το Λιμενικό Σώμα με ένα πλωτό μέσο και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με μηχανήματα έργου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι περιπολικό της αστυνομίας που μετέφερε διασωθέντες βγήκε εκτός δρόμου λόγω της υπερβολικής ποσότητας νερού. Στο σημείο έσπευσε γερανός ώστε να απεγκλωβίσει το όχημα και εν συνεχεία οι άνθρωποι να μεταφερθούν σε ασφαλές σημείο.

Μέχρι τα μεσάνυχτα χρειάστηκαν αρκετές επεμβάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τα Ψαχνά μέχρι και την Λίμνη της Εύβοιας για να σβήσουν φωτιές που είχαν ξεκινήσει από κεραυνούς. Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα άρχισαν οι πρώτες κλήσεις για εγκλωβισμένους σε αυτοκίνητα, κυρίως στην παραλιακή περιοχή των Πολιτικών.

 

Χωρίς ρεύμα είναι περιοχές των δήμων Ερέτριας, Χαλκιδέων και Διρφύων Μεσσαπίων.

Πλημμύρισε επίσης ο Λήλας Ποταμός του δήμου Χαλκιδέων. Οι αρχές δεν μπορούν ούτε εκκένωση των γύρω σπιτιών να διατάξουν γιατί όποιος βγει από το σπίτι του κινδυνεύει η ζωή του από την ορμή των νερών. Οι άνθρωποι της πολιτικής προστασίας της Χαλκίδας βρίσκονται εκεί αλλά αυτή τη στιγμή και οι ίδιοι έχουν εγκλωβιστεί.

Η κατάσταση θεωρείται πολύ κρίσιμη.

Πηγές: Ζούγκλα, tvstar.gr, eviathema.gr

Περισσότερα Άρθρα

Στους 242 οι νεκροί σε ένα 24ωρο στην Ιταλία εξαιτίας του κορονοϊού

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 223.885. Οι νεκροί έφτασαν τους 31.610. Παράλληλα, 120.205 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 223.096 και είχαν χάσει την ζωή τους 31.368 άνθρωποι ενώ 115.228 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 242 άνθρωποι και καταγράφηκαν 789 νέα κρούσματα. […]

Σύλληψη 53χρονου στο Ναύπλιο με την βοήθεια αστυνομικού σκύλου – Κατασχέθηκαν όπλα και ναρκωτικά

Συνελήφθη, χθες (9.7.2020) το πρωί, στο Ναύπλιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου και τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου «DECO» ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Αργολίδας ένας 53χρονος ημεδαπός. Σε έρευνες που έγιναν σε οικίες του, στο Ναύπλιο, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -66,9- γραμμαρίων, -27- σπόροι κάνναβης, πιστόλι, γεμιστήρας, -147- φυσίγγια και χρήματα.