19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Θερίζει ο κορονοϊός: 45 νεκροί μέσα σε λίγες ώρες

Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών είναι 450 καθημερινά. Οι νοσηλευόμενοι πλέον είναι 3.527, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον που καταγράφονταν πριν από εννέα ημέρες, στις 6 Νοεμβρίου

Ραγδαία αύξηση των νεκρών παρουσιάστηκε από τα ξημερώματα της Δευτέρας μέχρι κι αυτή την ώρα, καθώς μέχρι τώρα έχουν καταλήξει 45 συμπολίτες μας από τον κορονοϊό κι εκφράζονται φόβοι ότι ενδέχεται να δημιουργηθεί νέο ημερήσιο ρεκόρ θανόντων στη χώρα μας από την πανδημία. Ο αριθμός των νεκρών δείχνει μια πτυχή της πολεμικής συνθήκης στην οποία γίνεται η περίθαλψη και η νοσηλεία των ασθενών. Από το μεσημέρι του Σαββάτου ως χθες το μεσημέρι είχαν καταλήξει 71 άνθρωποι.

Χθες, στα νοσοκομεία της χώρας εισήχθησαν 436 άνθρωποι με λοίμωξη Covid-19. Ο μέσος όρος των νέων εισαγωγών είναι 450 καθημερινά. Οι νοσηλευόμενοι πλέον είναι 3.527, αριθμός σχεδόν διπλάσιος σε σύγκριση με εκείνον που καταγράφονταν πριν από εννέα ημέρες, στις 6 Νοεμβρίου. Οι δε μισοί εκ των νοσηλευομένων βρίσκονται στα νοσοκομεία της Μακεδονίας και της Θράκης.

Το βράδυ της Κυριακής ασθενείς στις ΜΕΘ έφτασαν τους 444, αριθμός που είναι βέβαιον ότι έχει αυξηθεί σημαντικά σήμερα, καθώς οι ασθενείς στις επιβαρυμένες περιοχές, όπως π.χ. στη Θεσσαλονίκη, αυξάνονται δραματικά μέσα σε δυο-τρεις ώρες. Οι διασωληνωμένοι ήταν χθες τα μεσάνυχτα 425, έχοντας επίσης υπερδιπλασιαστεί τις τελευταίες εννέα ημέρες, καθώς στις 6 Νοεμβρίου ήταν 204.
Εξετάζεται να γίνει πιο σκληρό και το lockdown

Τα σκληρά δεδομένα, όπως ονομάζουν οι ειδικοί αυτά τα στοιχεία, αποτυπώνουν την… σκληρή εικόνα της επιδημίας στη χώρα. Και βάζουν ουσιαστικά και παλι τη χώρα στην πεπατημένη του περασμένου Μαρτίου. Η εφαρμογή καθολικού και πλήρους απαγορευτικού (lockdown), ανάλογου με εκείνου που είχε τεθεί σε ισχύ πριν από εννέα μήνες, παραμένει ανοιχτή για την κυβέρνηση. Το ίδιο και τα συνεχόμενα, σε… επαναλήψεις και με συγκεκριμένο διάστημα ισχύος 15 ημερών, lockdown, ώστε να «παίρνει ανάσες» το ΕΣΥ.

Η κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος στη βόρεια Ελλάδα -όπου την περασμένη Παρασκευή η πληρότητα των Εντατικών με ασθενείς με λοίμωξη covid-19 έφθασε το 93%- και η ισορροπία του τρόμου που επικρατεί στην Αττική, αποτελούν δύο κρίσιμους παράγοντες για τη συνέχιση της πορείας της χώρας, στους οποίους επικεντρώνονται οι ειδικοί της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων και η κυβέρνηση.

Το «μέτωπο» της Θεσσαλονίκης έδωσε κάποιες, πρώιμες κατά τους ειδικούς ενδείξεις, για πιθανή κορύφωση (peak) της επιδημίας την περίοδο που διανύουμε, η οποία όμως δεν θα επιβεβαιωθεί πριν το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας. Σημειωτέον ότι ακόμη κι αν επιβεβαιωθεί το peak -οπότε σε αυτό το ιδανικό σενάριο δεν θα συνεχιστεί η άνοδος της επιδημιολογικής καμπύλης- αυτό θα αφορά μόνο τον αριθμό των κρουσμάτων καθώς το κύμα των ασθενών θα συνεχίσει με σφοδρότητα να «χτυπά» τα νοσοκομεία μέχρι και τα Χριστούγεννα.

Περισσότερα Άρθρα

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, Δημήτρης Σφυρής απαντάει στον Κ.Τόκα για το πράσινο σημείο και τη διαχείριση των απορριμάτων (video)

Η απάντηση του Δημάρχου Ερμιονίδας, Δημήτρη Σφυρή στον Κ.Τόκα για το πράσινο σημείο και τη διαχείριση των απορριμάτων. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ ΣΤΟΝ Κ. ΤΟΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ. Gepostet von Δημήτριος Σφυρής am Freitag, 8. Februar 2019

31η Αυγούστου ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις φοίτησης στην Τουριστική Σχολή ΙΕΚ Πελ/σου στο Άργος

Η περίοδος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων των υποψηφίων αποφοίτων λυκείου, για το εκπαιδευτικό έτος 2020-2021 έχει οριστεί από 31/08/2020 έως 11/09/2020. Τα κριτήρια που θα μοριοδοτήσουν τους ενδιαφερόμενους φέτος θα είναι: • Ο βαθμός του τίτλου σπουδών (λυκείου) • Η συναφής ως προς την ειδικότητα προϋπηρεσία με πιστοποιημένα ένσημα είτε στο δημόσιο είτε στον ιδιωτικό […]