22 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Θρήνος στην Αχαΐα για τον 9χρονο μαθητή: Κατέρρευσε την ώρα της γυμναστικής

Στο πένθος βυθίστηκε η Αχαΐα για τον ξαφνικό χαμό ενός 9χρονου αγοριού. Το παιδάκι άφησε την τελευταία του πνοή στο δημοτικό σχολείο Σταυροδρομίου, μπροστά στα μάτια συμμαθητών και δασκάλων που είναι απαρηγόρητοι για τη μεγάλη απώλεια.

Η τραγωδία που συγκλονίζει την Αχαΐα έγινε το πρωί της Παρασκευής (09.10.2020). Ήταν 10:25 το πρωί και τα μαθήματα στο σχολείο γίνονταν κανονικά. Η τάξη του 9χρονου έκανε γυμναστική. Τίποτα δεν προμήνυε το κακό που επρόκειτο να ακολουθήσει. Ο μικρός μαθητής ήταν, σύμφωνα με το thebest.gr, ευδιάθετος.

Ξαφνικά, όμως, ένιωσε αδιαθεσία και λιποθύμησε. Αμέσως μόλις το παιδί κατέρρευσε, στο σχολείο σήμανε συναγερμός. Οι δάσκαλοι ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ στο σχολείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο. Το πλήρωμα έδωσε μάχη για να επαναφέρει το μικρό αγόρι. Οι επανειλημμένες προσπάθειες από το πλήρωμα της κινητής μονάδας του ΕΚΑΒ δεν είχαν αποτέλεσμα και το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή.

Μιλώντας στο newsit.gr ο δήμαρχος Ερυμάνθου, Θοδωρής Μπαρής, αποκάλυψε ότι το αγοράκι είχε πρόβλημα υγείας και του είχε τοποθετηθεί βηματοδότης. «Το παιδάκι ήταν από τα Σκιαδά και πήγαινε σχολείο στο δημοτικό Σταυροδρομίου. Ήταν γεννημένο το 2012 και όπως πληροφορήθηκα αντιμετώπιζε κάποια καρδιακά θέματα υγείας. Οι γιατροί του είχαν τοποθετήσει βηματοδότη», τόνισε και πρόσθεσε πως όλοι στην περιοχή «είμαστε συγκλονισμένοι».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το 9χρονο παιδί είχε προσκομίσει πιστοποιητικό υγείας για την παρακολούθηση των σχολικών μαθημάτων.

Το παιδί μεταφέρθηκε για νεκροψία – νεκροτομή στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου του.

«Το περιστατικό έχει βυθίσει το σχολείο και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα στη θλίψη. Εκφράζουμε τη θλίψη αλλά και τη συμπαράσταση στους γονείς του παιδιού, στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου. Είναι μία πολύ δύσκολη μέρα για την εκπαιδευτική κοινότητα» δήλωσε στο thebest.gr ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, πρόεδρος των δασκάλων και Νηπιαγωγών του Νόμου Αχαΐας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η υπουργός επικοινώνησε άμεσα με τη διευθύντρια του σχολείου, όπου πήγαινε ο μαθητής, καθώς επίσης και με την οικογένειά του.

Περισσότερα Άρθρα

Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου για την Ημέρα της Γυναίκας

Η Σόνια Τάνταρου Κρίγγου, Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας,  με ανάρτηση της στα social media, ανέφερε για την Ημέρα της Γυναίκας τα εξής: «Οι γυναίκες αποτελούν το μισό του πληθυσμού του πλανήτη και παρ’ όλα αυτά δεν απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και ευκαιρίες με τους άνδρες στην καθημερινότητά τους. Το τελευταίο χρόνο, αν και […]

Κορονοϊός: 546 θάνατοι μόνο στη Λομβαρδία της Ιταλίας το Σάββατο

Μεγαλώνει ο αριθμός των θανάτων στη γειτονική Ιταλία εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού. Το Σάββατο ανακοινώθηκε πως ακόμα 546 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Λομβαρδία. Ο αριθμός των νεκρών μόνο στη Λομβαρδία ανέρχεται σε 3.095, σύμφωνα με το Reuters. Στην Κίνα οι νεκροί από τον COVID-19 ήταν 3.255. Η Ιταλία θα εφαρμόσει το μοντέλο […]