17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Θρίλερ με νεκρή από κορονοϊό – Το νοσοκομείο δεν έδινε τη σορό στην οικογένεια

Χρειάστηκε να υπάρξει ως και παρέμβαση του εισαγγελέα για να αναγκαστεί η διοίκηση του νοσοκομείου Παπανικολάου να διαθέσει τη σορό μιας άτυχης ηλικιωμένης στους συγγενείς της προκειμένου να ταφεί.

Το παράδοξο αυτό συμβάν συνέβη την περασμένη εβδομάδα. Η άτυχη ηλικιωμένη είχε ασθενήσει από covid-19, όπως και ο σύζυγός της ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο. Εκείνη, όμως, δυστυχώς απεβίωσε ενώ βρισκόταν στο σπίτι της.

Διαπιστώνοντας τον θάνατό της οι συγγενείς της ειδοποίησαν το “166” το οποίο τη μετέφερε στο νοσοκομείο Παπανικολάου το οποίο εφημέρευε εκείνη την ημέρα. Εκεί απλώς επιβεβαιώθηκε ότι η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, ενώ της έγινε και τεστ covid το οποίο βγήκε θετικό. Άλλωστε, την αιτία θανάτου από covid-19 είχε πιστοποιήσει και ιδιώτης γιατρός, με επίσημο ιατρικό πιστοποιητικό.

Όταν, όμως, οι συγγενείς της ηλικιωμένης ζήτησαν τη σορό της προκειμένου να γίνει η κηδεία της, η διοίκηση του νοσοκομείου αρνήθηκε να τη διαθέσει υποστηρίζοντας ότι επειδή η γυναίκα είχε πεθάνει στο σπίτι της, απαιτείται ιατροδικαστική έκθεση η οποία να επιβεβαιώνει τα αίτια του θανάτου της. Οι ιθύνοντες του νοσοκομείου ισχυρίζονταν στους συγγενείς ότι το πιστοποιητικό του ιδιώτη γιατρού δεν είναι αρκετό καθώς είχε εκδοθεί πριν από τη διενέργεια του τεστ στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, οι ιατροδικαστές, για λόγους αυτοπροστασίας, δεν πραγματοποιούν πραγματογνωμοσύνες σε ανθρώπους οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω covid-19. Και κάπου εκεί ξεκίνησε ένα απίστευτο γαϊτανάκι, με τους συγγενείς της άτυχης γυναίκας να ζητούν επί μέρες τη σορό της προκειμένου να κάνουν την κηδεία της και τη διοίκηση του νοσοκομείου να τους παραπέμπει από τον Άννα στον Καϊάφα.

Παρά τις διαβεβαιώσεις τις οποίες παρείχε ακόμη και το οικείο αστυνομικό τμήμα, το οποίο γνώριζε την περίπτωση της άτυχης γυναίκας, ότι ο θάνατός της επήλθε από ασθένεια και όχι από άλλη αιτία, η διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία, μάλιστα, απαντούσε μέσω της γραμματείας της, επέμενε να ζητά ιατροδικαστική έκθεση.

Λύση σε αυτό το πολυήμερο αδιέξοδο έδωσε τελικά ο εισαγγελέας στον οποίο απευθύνθηκαν μέσα στην απόγνωσή τους οι συγγενείς της θανούσας. Μετά την παρέμβασή του η σορός της ηλικιωμένης διατέθηκε στα συγγενικά της πρόσωπα και η κηδεία της έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου, μία εβδομάδα σχεδόν, μετά τον θάνατό της.

Πηγή: voria.gr

Περισσότερα Άρθρα

Η προκήρυξη για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού

Από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου: 1.-  Ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε η υπ΄ αριθ. πρωτ.: 2232.1/43535/2019/11-06-2019 Π ρ ο κ ή ρ υ ξ η για την εισαγωγή σπουδαστών/ σπουδαστριών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού (Α.Ε.Ν.) Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020 (ΑΔΑ:Ρ4ΑΒ4653ΠΩ-ΥΒΡ). 2.- Σύμφωνα με την παράγραφο 2.2 (Γνωμοδότηση Υγειονομικής Επιτροπής), οι υποψήφιοι/ες παραπέμπονται για εξέταση στις κατά τόπους ΥΕΑΝΕΘ με […]

Ποια είναι τα οφέλη που παρέχουν τα γηροκομεία στην κοινωνία και στους ηλικιωμένους

Τα γηροκομεία προσφέρουν μια σειρά από οφέλη στην κοινωνία, γιατί παρέχουν μια πολύτιμη υπηρεσία στους ηλικιωμένους που χρειάζονται εξειδικευμένη φροντίδα και υποστήριξη, ενώ βοηθούν και στην στήριξη της οικογένειας που έχει επωμιστεί το βάρος της φροντίδας. Οι εγκαταστάσεις ενός γηροκομείου παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και υποστήριξη σε ηλικιωμένους που χρειάζονται βοήθεια σε καθημερινή βάση, […]