17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ιερόσυλοι διέρρηξαν τον Ι.Ν. Αγίου Χριστοφόρου στο Σοφικό!!

Στόχος διαρρηκτών έγινε το Σάββατο βράδυ ο Ιερός Ναός του Αγίου Χριστοφόρου στο Σοφικό.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Κτήτορα του Ιερού Ναού κ. Μιχάλη Κιούση, οι διαρρήκτες έδρασαν περίπου στις 9 το βράδυ του Σαββάτου, την ώρα της μεγάλης κακοκαιρίας με αστραπές και κεραυνούς, αφού κατέστρεψαν μία μεγάλη σιδερένια πόρτα, μπήκαν μέσα και άρπαξαν ότι βρήκαν!

Τα χρήματα από το παγκάρι, τάματα, 2 κηροπήγια, 2 ακοίμητες καντήλες, ένα κασετόφωνο, και άλλα που δεν μπορούσε να εκτιμήσει, γιατί δεν μπορούσε να κάνει μεγαλύτερο έλεγχο, αφού η Σήμανση δεν είχε μεταβεί ακόμη στον Ιερό Ναό για δακτυλικά αποτυπώματα που θα οδηγήσουν στην σύλληψη των δραστών!

Να προσθέσουμε πως εκτός από τις κλοπές, οι δράστες προκάλεσαν μεγάλες ζημιές και φθορές στον Ιερό Ναό, ο οποίος γίνεται για τρίτη φορά στόχος διαρρηκτών!!

Πηγή: korinthosnews.gr

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ. Με αφορμή το διπλό αυτό γεγονός, η UNESCO έχει καθιερώσει την 23η Απριλίου ως την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου. Στην Καταλονία, την ημέρα αυτή εορτάζεται η Μέρα των Βιβλίων και των Ρόδων, μία […]

Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας

Η μετατροπή των εύφορων εδαφών σε έρημο, με κύριο ένοχο τον άνθρωπο, πλήττει σοβαρά πάνω από 100 χώρες στον κόσμο. Προκαλεί εξάντληση των διαθέσιμων αποθεμάτων νερού, διάβρωση και κατολίσθηση των εδαφών, καθώς και πλημμύρες. Η ερημοποίηση της γης έχει ως συνέπειες, την ανυπολόγιστη απώλεια στο γεωργικό και κτηνοτροφικό εισόδημα, τη ραγδαία χειροτέρευση του περιβάλλοντος και […]