17 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ιστιοπλοΐα: Ο Ολυμπιονίκης Λεωνίδας Πελεκανάκης πέθανε από COVID-19

“Ο χώρος της ιστιοπλοΐας θρηνεί. Είμαστε συντετριμμένοι όλοι”. Με αυτά τα λόγια η Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Νίκη Αναστασίου μιλά στο enikos.gr για τον Λεωνίδα Πελεκανάκη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 58 ετών.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης έδινε μάχη εδώ και δύο μήνες με τον κορονοϊό και όπως τονίζει η κα Αναστασίου “νοσηλευόταν στο ΝΙΜΤΣ διασωληνωμένος για πολύ καιρό. Μια τον διασωλήνωναν, μια τον αποσωλήνωναν, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Ο Λεωνίδας ήταν ένας άνθρωπος που δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα με την υγεία του. Ήταν “ταύρος” και μάλιστα τον Οκτώβριο “έτρεξε” στον αγώνα της Ύδρας καθώς τα τελευταία χρόνια ασχολείτο με την ιστιοπλοΐα ανοικτής θαλάσσης”.

Η κα Αναστασίου συγκινεί με τα λόγια της μιλώντας για τον Ολυμπιονίκη. “Στο πλευρό του όλο αυτό το διάστημα που έδινε μάχη βρισκόταν η οικογένειά του. Η αδελφή του, Ιωάννα ήταν άγρυπνος φρουρός δίπλα του. Εμείς από την πρώτη στιγμή που πληροφορηθήκαμε το γεγονός, ήμασταν στο πλευρό του. Είχαμε καθημερινή επικοινωνία με τον Διοικητή του ΝΙΜΤΣ για να έχουμε εικόνα για την εξέλιξη της υγείας του. Ο Λεωνίδας ήταν πολύ καλός άνθρωπος, με τρομερό ήθος. Αφήνει πίσω του και τρία παιδιά, δύο στην εφηβεία και ένα μικρότερο. Είναι κρίμα που έφυγε από τη ζωή ένας τέτοιος άνθρωπος”.

ΠΗΓΗ: Ενικός (Εύη Κατσώλη)

Περισσότερα Άρθρα

Από το γήπεδο στην ταβέρνα και ο Ερμής Κιβερίου

  Οπως το Ναύπλιο 2017, και ο Ερμής Κιβερίου λίγη ώρα μετά το ντέρμπι κορυφής βρέθηκε σε ταβέρνα μέσα σε πολύ όμορφο οικογενειακό κλίμα που έτσι και αλλοιώς χαρακτηρίζει την ομάδα όλη τη χρονιά. Στο “Πουρνάρι”, στην καρδιά του χωριού, παίκτες τεχνική ηγεσία και διοίκηση είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να σχεδιάσουν την επόμενη […]

Κάθε πρόταση δεκτή, αλλά χωρίς λεφτόδεντρα

Ο Αλέξης Τσίπρας από το Κιλελέρ, όπου βρέθηκε χθες, τάχθηκε υπέρ ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Γράφει ο Πάνος Αμυράς* Αυτή τη φορά δεν ανέβηκε σε τρακτέρ, ούτε υποσχέθηκε κατάργηση της λιτότητας, όπως έκανε πριν κερδίσει τις εκλογές του 2015 κατακεραυνώνοντας τις μνημονιακές κυβερνήσεις. Προχώρησε σε πιο «συστημικές» δηλώσεις. «Μια χώρα που δεν παράγει, που δεν […]