13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

«Ιστορίες στο φως»: Πρόγραμμα Δραματικής Τέχνης στο Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δραματική Τέχνη και Παραστατικές τέχνες στην Εκπαίδευση και τη Δια Βίου Μάθηση» του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου, διοργανώνουν πρόγραμμα Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση με τίτλο:«Ιστορίες στο φως»

Πρόγραμμα Δραματικής Τέχνης στην Εκπαίδευση για Ενήλικες

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020

Κατάστημα Κράτησης Ναυπλίου (κλειστή ομάδα)

Το παιχνίδι ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι αποκαλύπτει έναν καινούργιο, φανταστικό κόσμο. Οι σκιές σχηματίζουν νέες μορφές και είδωλα, μιμούνται τις κινήσεις μας, μεταβάλλονται συνεχώς, δημιουργούν εικόνες με υπόσταση και ζωή, αφηγούνται ιστορίες. Μια μικρή δέσμη φωτός γίνεται η αφετηρία να έρθουν σε επαφή οι έγκλειστοι με το θέατρο σκιών και τις βασικές τεχνικές του. Με δραστηριότητες που ενισχύουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν, να πειραματιστούν και με απλά υλικά να κατασκευάσουν το δικό τους θέατρο σκιών.

Την ομάδα θα εμψυχώσουν οι φοιτήτριες: Youxi Chen, Θεοδώρα Πατσιά & Μαρία Φάσσα υπό την εποπτεία της Ομότιμης Καθηγήτριας Άλκηστις Κοντογιάννη.

Περισσότερα Άρθρα

Ανοικτή επιστολή του Ανάπλι εμπρός! προς κ. Υπουργό Παιδείας για δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Ναυπλίου

Ανοικτή επιστολή του Ανάπλι εμπρός! προς κ. Υπουργό Παιδείας για δημόσια κεντρική βιβλιοθήκη Ναυπλίου Ναύπλιο 17 Ιανουαρίου 2020 Προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως Κοινοποίηση : Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Ιωάννη Μαλτέζο “Ανάπλι εμπρός!”   ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Στις 23 Μαΐου 2019 πέφτουν σοβάδες από το υπέρθυρο (την μετόπη) της κεντρικής εισόδου της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης […]

Επιστροφή  στα θρανία με Χαμόγελο! Βαzaar από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Άργος την Δευτέρα

Επιστροφή  στα θρανία με Χαμόγελο! Σχολικά bazaars,πάντα με ασφάλεια, από «Το Χαμόγελο του Παιδιού». «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υποδέχεται τη νέα σχολική χρονιά με ολοκαίνουργια προϊόντα. Στα σχολικά bazaars που διοργανώνει, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, οι φίλοι του Οργανισμού θα βρουν μια μεγάλη συλλογή από τετράδια, μπλοκ ζωγραφικής, μολύβια, γόμες, στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, σε […]