13 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Ισχυρός μετασεισμός έπληξε την Αϊτή – Αγνοούνται 332 άνθρωποι – Στους 2.189 νεκρούς ο μέχρι στιγμής απολογισμός

Νέος ισχυρός μετασεισμός έπληξε την πολύπαθη Αϊτή το βράδυ της Τετάρτης, ξημερώματα Πέμπτης, ώρα Ελλάδας. Ο νέος μετασεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη Λε Καγιέ, όπου πολλά κτίρια κατέρρευσαν μετά τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 7,2 βαθμών που χτύπησε τη νότια Αϊτή το Σάββατο.

Ο απολογισμός των θυμάτων της καταστροφής που έπληξε την Αϊτή, υπενθυμίζοντας τις πληγές του 2010, έχει φθάσει μέχρι στιγμής τους 2.189 νεκρούς. Σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, οι τραυματίες είναι πάνω από 12.000 και τουλάχιστον 332 άνθρωποι αγνοούνται ακόμη.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται», σημείωσε η Πολιτική Προστασία μέσω Twitter.

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών διέκοψαν τις προσπάθειες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια δεκάδων χιλιάδων κτιρίων που κατέρρευσαν, περιέπλεξαν τις προσπάθειες να διανεμηθεί βοήθεια στους σεισμοπαθείς και επιδείνωσαν ακόμη περισσότερο την κατάσταση χιλιάδων ανθρώπων που έμειναν άστεγοι, χωρίς τρόφιμα ούτε νερό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας

Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας Η Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Εργασίας γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Τρίτη του μηνός Μαρτίου (16 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κοινωνικών Λειτουργών (IFSW). Από ελληνικής πλευράς στον εορτασμό συμμετέχει ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ). Η κοινωνική εργασία, ως μια εφαρμοσμένη επιστήμη μέσα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, καλείται […]

Τα γεγονότα… σαν σήμερα 10 Οκτωβρίου

Τα γεγονότα… σαν σήμερα 413 π.Χ.: Πεθαίνει ο Νικίας, Αθηναίος πολιτικός ηγέτης και στρατηγός. Εκτελέστηκε στις Συρακούσες, συμμετέχοντας στην εκστρατεία των Συρακουσών υπό τον Αλκιβιάδη. (Γεν. 469 π.Χ.) 680: Η Μάχη της Καρμπάλα: 30.000 στρατιώτες του χαλίφη Γιαζίντ περικυκλώνουν τον σιίτη ιμάμη Χουσαίν Μπιν Αλί, τον οποίο υπερασπίζονται 72 φίλοι και τα δύο παιδιά του. Ο ιμάμης αποκεφαλίζεται […]