14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κάντε το καθιστικό σας να δείχνει μεγαλύτερο

 

Αν στο σπίτι σας διαθέτετε ένα σχετικά μικρό σαλόνι σίγουρα αυτό αποτελεί πρόβλημα για εσάς, ειδικά όταν σκέφτεστε πώς θα μπορούσατε να το διακοσμήσετε. Οι μικροί χώροι δεν μας επιτρέπουν να τοποθετήσουμε πολλά έπιπλα και διακοσμητικά, τα λίγα τετραγωνικά αποτελούν έναν βασικό περιορισμό στις επιλογές μας.

Ίσως από την άλλη, η βασική σας έγνοια να είναι το πώς θα μπορούσατε να κάνετε αυτόν τον μικρό χώρο να δείχνει μεγαλύτερος.

  • Δημιουργήστε αντανακλάσεις

Οι καθρέπτες είναι από τους καλύτερους τρόπους για να κάνετε έναν χώρο να φαίνεται πιο ανοιχτός. Το κλειδί βρίσκεται στο πώς θα τους χρησιμοποιήσετε. Ιδανικά βάλτε τους απέναντι από κάποιο παράθυρο έτσι ώστε να αντανακλούν το φως και να δίνουν βάθος.

  • Επιλέξτε λίγα έπιπλα

Αποφύγετε να γεμίσετε όλο τον χώρο σας με έπιπλα. Κάτι τέτοιο θα έκανε το μικρό σας σαλόνι να δείχνει φορτωμένο και πνιγηρό. Αντ’ αυτού προτιμήστε να επενδύσετε σε λίγα έπιπλα τα οποία θα τοποθετήσετε με τέτοιο τρόπο ώστε να υπάρχουν αρκετά ανοίγματα. Έτσι, αν και μικρός ο χώρος, νιώθουμε ότι το σαλόνι μας είναι περισσότερο ευρύχωρο.

  • Αποφύγετε τα πόδια

Σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιλέξετε έπιπλα που δεν έχουν πόδια και τοποθετήστε τα πάνω στον τοίχο. Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο αισθανόμαστε ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος, αλλά επιπλέον μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον κενό χώρο κάτω από το έπιπλο ως χώρο αποθήκευσης. Ακόμα θα μπορούσαμε να έχουμε κάτω από το έπιπλο δυο πουφ σε περίπτωση που κάποια στιγμή έχουμε περισσότερους καλεσμένους στο σπίτι μας.

  • Το φως πάντα βοηθάει

Τα φωτιστικά έχουν πολλαπλές χρήσεις. Πρώτα απ’ όλα μας προσφέρουν φως αργά το απόγευμα και το βράδυ. Ταυτόχρονα όμως αποτελούν και αναπόσπαστο κομμάτι διακόσμησης ενός χώρου. Για το μικρό σας καθιστικό μην διστάσετε να επιλέξετε μοντέρνα και σε λεπτές γραμμές φωτιστικά δαπέδου τα οποία θα αναδείξουν τον χώρο σας. Από την άλλη, αν αυτή η πρόταση σας φαίνεται παρακινδυνευμένη κινηθείτε σε ασφαλή μονοπάτια κι επιλέξτε φωτιστικά τοίχου και οροφής. Σε κάθε περίπτωση, το φως που διαχέεται στον χώρο τον βοηθάει ώστε να φαίνεται μεγαλύτερος.

  • Κρύψτε οτιδήποτε περιττό

Φυσικά, όταν έχουμε ένα μικρό καθιστικό θα πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο συνεπείς με την καθαριότητα και την τακτοποίηση. Ο λόγος είναι απλός. Αν μέσα σε έναν τόσο μικρό χώρο, καταλαμβάνουν τετραγωνικά αντικείμενα τα οποία μας είναι άχρηστα, τότε πώς θα βοηθήσουμε το καθιστικό μας να δείχνει ευρύχωρο και άνετο. Γι’ αυτό φροντίστε να εξασφαλίσετε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους έτσι ώστε να αποθηκεύσετε και να κρύψετε οτιδήποτε δεν χρησιμοποιείτε.

Αυτοί είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους θα οδηγηθείτε στο επιθυμητό αποτέλεσμα να κάνετε το σαλόνι σας να δείχνει μεγαλύτερο και φυσικά να αποκτήσετε όσο το δυνατόν περισσότερη ελευθερία κινήσεων και άνεση μέσα σε αυτό.

 

Χρήστος Αναστάσιος Κωστούρος
CEO, MMD, SEM Manager & Data Analyst, Visibility™

Περισσότερα Άρθρα

Συλλήψεις σε Αρκαδία και Κορινθία

  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ   Συνελήφθη ένα (1) άτομο για ναρκωτικά Συνελήφθη, χθες (3.7.2021) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου ΤρίποληςΣΣ Αρκαδίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Αρκαδίας, 25χρονος ημεδαπός, γιατί στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης. Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρίπολης.   ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ […]

Ψήφισμα της Ο.Ε.ΕΣ.Π. σχετικά με τα αιτήματα του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 29 & 30Μαΐου 2021 στην Κορώνη Μεσσηνίας, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων, κατόπιν εισηγήσεως του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι και οι κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή. Ένα από τα […]