15 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κέντρο επιχειρήσεων με τη βοήθεια του Στρατού στήθηκε στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας”

Στον περιβάλλοντα χώρο του ξενοδοχείου “Γαλαξίας” στο Πόρτο Χέλι στήθηκαν ήδη από τον στρατό δύο μεγάλες σκηνές, οι οποίες θα αποτελέσουν τον χώρο εργασίας 6 γιατρών και 4 νοσηλευτών, αλλά και του προσωπικού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, σε ετοιμότητα βρίσκεται και ένα ειδικό όχημα του ΕΚΑΒ που θα εξυπηρετήσει ενδεχόμενη περίπτωση διακομιδής -αρχικά προς τα νοσοκομεία Αργους ή Ναυπλίου και στη συνέχεια σε νοσοκομείο αναφοράς -στο Ρίο της Πάτρας ή στην Αθήνα.

Νωρίτερα σήμερα, αποφασίστηκε να μπει σε καραντίνα ο δήμος Ερμιονίδας  και να απαγορευθεί η κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 8 το πρωί.

 Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των λαϊκών αγορών και παζαριών, ενώ η δομή μπαίνει σε στεγανοποίηση και  κανείς δεν μπαίνει και κανείς δεν βγαίνει, Το κέντρο Υγείας της περιοχής ενισχύεται με 6 γιατρούς (δύο ακτινολόγους, δύο παθολόγους και δύο μικροβιολόγους) και 4 νοσηλευτές. Θα δημιουργηθεί ειδική δομή στον “Γαλαξία” με γιατρούς και ασθενοφόρα προς διευκόλυνση της όλης κατάστασης

Ο κ. Χαρδαλιάς κάλεσε τους ηλικιωμένους και όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να μην κυκλοφορούν για τις επόμενες 14 ημέρες.

Επίσης, οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να κάνουν χρήση μόνο τριών κωδικών με SMS για τις μετακινήσεις τους.

1 Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

2 Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

3 Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.

-Η φωτογραφία είναι από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

 

Περισσότερα Άρθρα

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 27.10.2020 έως και χθες (30.10.2020), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις, τμηματικά, στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, […]

Παγκόσμια Ημέρα των Ασθενών

Παγκόσμια Ημέρα των Ασθενών Η Παγκόσμια Ημέρα των Ασθενών (World Day of the Sick) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Περιλαμβάνει διάφορες εκδηλώσεις, που περιστρέφονται γύρω από την ασθένεια, τους πάσχοντες και τον ανθρώπινο πόνο. Η υλοποίηση της πρωτοβουλίας ανακοινώθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ στις 13 Μαΐου 1992, […]