17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Καιρός – Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού
Ο Καιρός σήμερα – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και βρίσκεται σε ισχύ από σήμερα Πέμπτη μέχρι και αύριο Παρασκευή διώχνει μακρυά το καλοκαίρι και φέρνει ισχυρές καταιγίδες, ανέμους, μέχρι και χαλάζι.

Σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός μετά το μεσημέρι της Πέμπτης, ιδιαίτερα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν έως και τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, ιδιαίτερα στα βόρεια.

Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά κυρίως στη Μακεδονία και στα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, όπου είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνεται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης.

METEO_KAIROS_TORA

Ο καιρός το βράδυ της Πέμπτης – Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού 

Τη νύχτα προς Παρασκευή βροχές και καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές,  θα εκδηλωθούν στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, σε παράκτια τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Χαλκιδικής, και κατά τόπους στη Βόρεια Ελλάδα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν πιθανότατα θα συμπεριλαμβάνονται τα νησιά των Σποράδων.

rain_rain_xartis

Ο καιρός σήμερα 

Τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Θεσσαλία, στη Μακεδονία καθώς και σε περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και της Πελοποννήσου, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, αναφέρει στην πρόβλεψή του το meteo.gr. Τις νυκτερινές ώρες προς Παρασκευή τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στις Σποράδες και σε παράκτια κυρίως τμήματα της Θεσσαλίας και της Χαλκιδικής.

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 11 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 28, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 29 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά στα βορειοδυτικά πελάγη θα επικρατήσει βόρειο βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν, με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης ασθενούς βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 20 έως 31 βαθμούς.

ATTIKI_ATHINA

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από τις μεσημεριανές ώρες θα πυκνώσουν δίνοντας βροχές και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία βόρειοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Πτώση στη θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo.gr, η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 24 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 11 έως 30 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 28, στην Κεντρική Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 29 βαθμούς, αλλά στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Θυελλώδεις οι άνεμοι – Θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, αλλά στα βορειοδυτικά πελάγη θα επικρατήσει βόρειο βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι, αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

temp_keros_emi

Βροχές και καταιγίδες και την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένουμε στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νότια και θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια.

ELLADA_EMI

Άστατος καιρός και το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένουμε στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα γενικά αίθριο καιρό. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα νοτιοδυτικά σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 7 και μετά το μεσημέρι τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα νότια.

Δείτε βίντεο με την εβδομαδιαία πρόγνωση του καιρού 

Εβδομαδιαία Πρόγνωση Καιρού από 19 Σεπτεμβρίου 2019

Κυριακή

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη θα υπάρχουν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Περισσότερα Άρθρα

Ναύπλιο – Artiva 8ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ: “Μικρά Ασία – Τριλογία Ελληνισμού – Ορατόριο Μνήμης”

Στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Ναύπλιο – Artiva και σε διοργάνωση του ΔΟΠΠΑΤ του Δήμου Ναυπλιέων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, μουσική εκδήλωση με τίτλο: “Μικρά Ασία – Τριλογία Ελληνισμού – Ορατόριο Μνήμης”. I) Κυριακή των Βαΐων ΙΙ) Τα Πάθη του ελληνισμού ΙΙΙ) Παναγιά και προσφυγιά Συμμετέχουν η Δημοτική Χορωδίας Ναυπλίου – […]

Τα ζώδια σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου

ΚΡΙΟΣ 21/03 – 20/04 Υπάρχουν κάποια ζητήματα με το παρόν σας, που ακόμη δεν σας επιτρέπουν να προχωρήσετε την αισθηματική σας ζωή με κάποιον που ήδη έχει εκφράσει τις σχετικές του προθέσεις.  ΤΑΥΡΟΣ 21/04 – 20/05 Πολλές και μπερδεμένες είναι οι σκέψεις σας γύρω από έναν νέο άνθρωπο που έχει μπει στη ζωή σας και […]