18 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Καιρός: Με άγριες διαθέσεις ήρθε το 2019

Με κακοκαιρία μας αποχαιρέτησε το 2018 καθώς ήδη από το πρωί της Δευτέρας, σε αρκετές περιοχές της χώρας επικρατούσε άστατος καιρός.

Μεγάλο ενδιαφέρον όμως, αποκτά ο καιρός τις πρώτες ημέρες του 2019 καθώς, η χώρα μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με δριμύ ψύχος από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τα έως τώρα προγνωστικά των μετεωρολογικών μοντέλων, ειδικά στο διάστημα από 4 έως 08 Ιανουαρίου, η θερμοκρασία σε αρκετές περιοχές της χώρας θα βρεθεί αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, έντονη κακοκαιρία περιμένουμε να επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας έως τις απογευματινές ώρες της Πρωτοχρονιάς, καθώς το βαθύ βαρομετρικό χαμηλό «ΡΑΦΑΗΛ», το οποίο νωρίς το πρωί της Δευτέρας βρισκόταν νοτιοδυτικά της Πελοποννήσου αναμένεται να κινηθεί προς τα ανατολικά.

Από την Πέμπτη 3/01/2019 θα μας επηρεάσει νέο κύμα κακοκαιρίας, η «ΣΟΦΙΑ», με κύρια χαρακτηριστικά το δριμύ ψύχος και τις τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές-παραθαλάσσιες περιοχές, καθώς πολικές αέριες μάζες θα σαρώσουν τη χώρα από βορρά προς νότο.

 

Περισσότερα Άρθρα

Μνημόσυνο στον Άγιο Πέτρο Άργους για τους Προσκόπους του Αιδινίου και των Σωκίων

Την Κυριακή 21 Ιουνίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το μνημόσυνο των Προσκόπων του Αιδινίου και των Σωκίων μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Πέτρου. Όπως και τα τελευταία χρόνια θα υπάρξει και μνημόσυνο για τους εκλιπόντες Αργείους Προσκόπους. Παρακαλούμε όσοι τιμούν τη μνήμη αυτών να παραβρεθούν. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο […]

Κατασκευάστηκε γέφυρα τύπου ΜΠΕΛΕΫ στον Φενεό Κορινθίας

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία, στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Φενεού Κορινθίας, η γέφυρα τύπου ΜΠΕΛΕΫ,  μετά από την έγκριση του ΥΠΕΘΑ και υπό τον συντονισμό της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟΜΚΑ) του ΓΕΕΘΑ. Η υπόψη γέφυρα έχει άνοιγμα 30 μέτρων και τοποθετήθηκε στη θέση γέφυρας, η οποία κατέρρευσε λόγω των […]