17 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Και παπάς και…ψαράς (και τί ψαράς !)

 

 

Δεν πίστευε στα μάτια του ο πατήρ Βασίλειος, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γεωργανάδων του Δήμου Φαρκαδόνας, όταν αντίκρισε τι «έβγαλε» από τα νερά του Πηνειού ποταμού στην περιοχή της Πηνειάδας.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, τον ελεύθερο χρόνο του ο ιερέας των Γεωργανάδων ασκεί το αγαπημένο του χόμπι ψαρεύοντας στο ποτάμι, ενώ η τελευταία του εξόρμηση στο σημείο ήταν άκρως επιτυχημένη.

Συνοδευόμενος από τον γιο του που την μετέδωσε την αγάπη για το ψάρεμα και την προστασία του περιβάλλοντος, έριξαν αγκίστρι στα νερά του Πηνειού και περίμεναν την ψαριά. Λίγη ώρα αργότερα καθώς τραβούσαν το αγκίστρι, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι δυσκολεύονταν αρκετά. Σύντομα διαπίστωσαν ότι στο αγκίστρι τους πιάστηκε ένα μεγάλο ψάρι, ένας γουλιανός που ζύγιζε περισσότερο από 35 κιλά.

Με πολύ κόπο π. Βασίλειος και ο γιός του κατάφεραν να βγάλουν το ψάρι από τα νερά και να το μεταφέρουν στο χωριό.

Μάλιστα δεν το κράτησαν για τους ίδιους, αντιθέτως το μετέφεραν στο κρεοπωλείο του χωριού, όπου τεμαχίστηκε σε μερίδες προκειμένου να μοιραστεί στους κατοίκους του οικισμού.

Περισσότερα Άρθρα

Η Ερμιονίδα, τιμά τους ήρωές της

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Ελληνική Πολιτεία, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του αθάνατου 1821, έχει προγραμματιστεί μια σειρά αφιερωματικών εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα. Ο Δήμος μας, με ιστορικό αίσθημα ευθύνης και με απόλυτο σεβασμό στα ιερά χώματα της Ερμιονίδας και στους ήρωες, που “πότισαν με το το […]

ΔΕΥΑ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ – Διακοπές υδροδότησης σήμερα, αύριο και την Δευτέρα, στην Κοινότητα Κρανιδίου

Σήμερα Πέμπτη 01/12, την Παρασκευή 02/12 και την Δευτέρα 05/12 στις περιοχές: Σαραντάσπιτα, Κάππαρη, Άγαλμα Μητέρας, Λύκειο, Κάτω Παναγία, Βρυσούλα, Κάτω Πλατεία, Μπαρδούνια, βενζινάδικα, περιοχή Ι.Ν. Μεταμόρφωσης, Ι.Ν. Αγ. Ιωάννη Πρόδρομου και Πάνω Παναγία, θα πραγματοποιούνται συχνές διακοπές στην υδροδότηση λόγω αντικατάστασης μεγάλου τμήματος του δικτύου ύδρευσης. Παρακαλούμε επίσης, κατά τις παραπάνω ημέρες, για την […]