19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κακοκαιρία “Θάλεια”: Βροχές και καταιγίδες μετά το μεσημέρι και στην Αργολίδα

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο, στην Εύβοια, την Πελοπόννησο και κατ επέκταση και στην Αργολίδα, σήμερα Σάββατο 08/08.

Όπως προκύπτει από τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και υπάρχει πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ισχυρά φαινόμενα αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι. Σταδιακή βελτίωση του καιρού θα υπάρξει κατά τη διάρκεια της Κυριακής 09/08, πέμπτη και τελευταία ημέρα της «Θάλειας», οπότε τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και τοπικού χαρακτήρα.

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού

Συγκεκριμένα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία αναφέρει:

«Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με α.α 15/2020 που εκδόθηκε την Τρίτη (04-08-2020) επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ως ακολούθως:

Θα συνεχιστεί ο άστατος καιρός μέχρι και τις πρωινές ώρες της Κυριακής (09-08-2020). Επισημαίνεται ότι τα πιο έντονα φαινόμενα προβλέπεται πως θα σημειωθούν το Σάββατο (08-08-2020) στην κεντρική χώρα.

Πιο αναλυτικά:

Οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από θυελλώδεις ανέμους θα επηρεάσουν:

1. Σήμερα ΣΑΒΒΑΤΟ (08-08-2020)
α) Τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά και την Εύβοια.
β) Τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο
τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

2. Την ΚΥΡΙΑΚΗ (09-08-2020)

Τη Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες μέχρι και τις πρωινές ώρες. ».

Περισσότερα Άρθρα

Με 10 λεπτά περπάτημα οι ηλικιωμένοι μπορούν να παρατείνουν τη ζωή τους

Μία ώρα περπάτημα την εβδομάδα ή περίπου 10 λεπτά τη μέρα σχετίζονται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στους ανθρώπους 85 ετών και άνω, μειώνοντας τον κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία, δείχνει μια νέα νοτιοκορεατική επιστημονική μελέτη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρ Μου-Νιγιούν Τζιν του Νοσοκομείου Sanggye Paik του Πανεπιστημίου Inje στη Σεούλ, οι οποίοι έκαναν […]

Ο Λογοτέχνης Γιάννης Καλπούζος στο Άργος

Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 στις 13:00 στο 1ο Λύκειο Άργους και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού “Μέγας Αλέξανδρος”, γνωρίσαμε τον Βραβευμένο Ηπειρώτη συγγραφέα ιστορικών μυθιστορημάτων Γιάννη Καλπούζο και ζήσαμε μια έκρηξη ποιοτικού λόγου μέσα από την οποία περνούσε η ιστορία, η κοινωνία, η ζωή και ένας Άνθρωπος πνευματικός ευγενής […]