19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Καλαμάτα: «Μπήκαμε για να κλέψουμε»

«Μπήκαμε όντως για κλοπή», φέρεται να υποστήριξαν στις αρχές οι δυο Ρομά οι οποίοι το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας εισέβαλαν σε ένα σπίτι μαζί με ακόμη έναν 18χρονο αλλά πυροβολήθηκαν από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας με καραμπίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δυο άτομα τα οποία ήταν μαζί με τον 18χρονο Ρομά παραδέχτηκαν στους αστυνομικούς τις πράξεις τους και είπαν πως είδαν τον φίλο τους να πυροβολείται από τον ηλικιωμένο.

Μετά από ομόφωνη απόφαση ανακριτή και Εισαγγελέα, αφέθηκαν ελεύθεροι και τους ανέλαβε η υπηρεσία ανηλίκων.

Σημειώνεται πως οι δύο ανήλικοι Ρομά που μετά το φονικό παρουσιάστηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας και ομολόγησαν τις πράξεις τους, για τις οποίες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της διακεκριμένης κλοπής τελεσθείσα από κοινού κατ’ εξακολούθηση από δύο ή περισσότερα άτομα και για συνέργεια από κοινού σε ληστρική κλοπή.

Όσον αφορά τον ηλικιωμένο που πυροβόλησε και σκότωσε τον 18ρονο Ρομά, μετά και την 48ωρη προθεσμία που ζήτησε και έλαβε την Τετάρτη από τον ανακριτή, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος. Ο δράστης, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και απόπειρας ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή και παράνομη οπλοχρησία.

«Η θέση μας είναι ότι εξωγενείς στην ανακριτική διαδικασία παράγοντες επηρέασαν καθοριστικά την απόφαση να κρατηθεί προσωρινά ο εντολέας μας, καθώς δεν πληρούνται, κατά τη γνώμη μας, οι δικονομικές προϋποθέσεις. Η εν λόγω απόφαση αποτελεί προέκταση της ακατανόητης αδιαφορίας των αρμόδιων αρχών για συνεχείς παραβατικές συμπεριφορές που παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας», δήλωσε στο protothema.gr ο συνήγορος υπεράσπισης του 64χρονου ηλικιωμένου, Θεόδωρος Μαντάς και συνέχισε: «Από σήμερα κιόλας σχεδιάζουμε τις επόμενες ενέργειές μας, οι οποίες, υπό το πρίσμα νηφάλιας και ψύχραιμης κρίσης, και όχι υπό το κράτος και τη φόρτιση της αυτόφωρης διαδικασίας, είμαστε βέβαιοι ότι θα οδηγήσουν στην αποφυλάκιση του εντολέα μας».

Το χρονικό της δολοφονίας που προκάλεσε επεισόδια σε όλη την Ελλάδα

«Μπήκαν στο σπίτι μου για να με ληστέψουν. Ήμουν σε άμυνα για αυτό πυροβόλησα. Δεν στόχευα και δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω». Ο κατηγορούμενος ηλικιωμένος για την ανθρωποκτονία του 18χρονου στην Καλαμάτα, δια του συνηγόρου του, Θεόδωρου Μαντά, είχε δηλώσει την περασμένη εβδομάδα στο «ΘΕΜΑ» ότι οι Ρομά εισέβαλαν στην κατοικία του, προκειμένου να αφαιρέσουν χρήματα και τιμαλφή. Στην προσπάθειά του να τους αποτρέψει, όπως ισχυρίζεται, ευρισκόμενος σε άμυνα, πυροβόλησε χωρίς να στοχεύσει και χωρίς να επιδιώξει το θανατηφόρο αποτέλεσμα. Τα προαναφερθέντα υποστήριξε και στους αστυνομικούς, οι οποίοι του πέρασαν χειροπέδες όταν τους είπε τι συνέβη στο αστυνομικό τμήμα Μεσσήνης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από την Καλαμάτα, το μεσημέρι της Δευτέρας ο 18χρονος μαζί με άλλα δύο άτομα, έκαναν βόλτες με ένα λευκό βαν στο χωριό Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης. Ξαφνικά οι τρεις άνδρες εισέβαλαν στο σπίτι του ηλικιωμένου. Εκείνος αντιλήφθηκε την παρουσία τους και άρχισε να τους φωνάζει. Όπως είπε στους αστυνομικούς αποφάσισε να «πάρει την καραμπίνα» για να αμυνθεί. Ο 64χρονος φέρεται να κυνήγησε τους τρεις άνδρες και άρχισε να πυροβολεί. Τρεις σφαίρες βρήκαν τον 18χρονο σε διαφορετικά σημεία. Τα δύο άτομα που ήταν μαζί του όταν αντιλήφθηκαν τι συνέβη τον μετέφεραν μέσα στο λευκό βαν και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο της Καλαμάτας, εκεί όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Ο ηλικιωμένος μετά το συμβάν πήγε στο Αστυνομικό τμήμα της Μεσσήνης για να καταγγείλει την απόπειρα κλοπής στο σπίτι του. Από το νοσοκομείο ενημέρωσαν άμεσα την Αστυνομία πως ο 18χρονος είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από τους πυροβολισμούς. Άμεσα στις αρχές σήμανε συναγερμός. Συγγενείς και φίλοι του 18χρονου συγκεντρώθηκαν στο νοσοκομείο και είχαν για αρκετές ώρες αντεγκλήσεις με τους αστυνομικούς που είχαν σχηματίσει φραγμό στην είσοδο του κτιρίου. Λίγες ώρες αργότερα έστησαν οδοφράγματα σε κεντρικούς δρόμους, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκινήτων, ενώ επιτέθηκαν με πέτρες και καδρόνια κατά των αστυνομικών που είχαν σχηματίσει φραγμό στον δρόμο που οδηγούσε στο χωριό Πιπερίτσα. «Είναι ανεπιθύμητοι όλοι αυτοί στην περιοχή μας. Και αυτός και η οικογένειά του», ανέφεραν προχθές οι συγγενείς του.

Ο πατέρας του Ρομά σε δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα ζήτησε από τη Δικαιοσύνη να «καταλάβει» και να στείλει τον ηλικιωμένο πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. «Να σαπίσει εκεί», υποστήριξε ο πατέρας του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Καλαμάτας. «Αυτό που έχω να πω για τον γιο μου είναι 18 χρονών. Ότι και να έκανε πήγε να κόψει πορτοκάλια λεμόνια ότι και να έκανε δεν έπρεπε να τον σκοτώσει. Είναι μόλις 18 χρονών παιδάκι. Αν είχε κάνει κάτι ας έπαιρνε την αστυνομία και εκείνη να κάνει το καθήκον της σύμφωνα με το νόμο», είπε ο πατέρας του Ρομά και συνέχισε: «Όχι να το σκοτώσει. Τον πυροβόλησε τρεις φορές. Η δικαιοσύνη πιστεύω να καταλάβει και να τον σαπίσει μέσα στη φυλακή». Συγγενείς του Ρομά ζητούν δικαιοσύνη λέγοντας πως η οικογένεια του ηλικιωμένου είναι «ανεπιθύμητη» πλέον στην περιοχή.

Μια ψεύτικη ανάρτηση στο Tik Tok ήταν η αφορμή για να ξεσπάσουν το βράδυ της Παρασκευής επεισόδια σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ρομά, Ευθύμη Δημητρίου, μετά την προφυλάκιση του 64χρονου, μια ανάρτηση στο Tik Tok ανέφερε ψευδώς πως ο άνδρας αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του.

Αυτό ήταν η σπίθα για να ξεσπάσει η ένταση, καθώς εκατοντάδες εξαγριωμένοι Ρομά σε πολλές περιοχές της χώρας βγήκαν στους δρόμους, άναψαν φωτιές, απέκλεισαν δρόμους και ζητούσαν από την ελληνική δικαιοσύνη να μην πέσει στα μαλακά ο 64χρονος, ο οποίος πυροβόλησε τον 18χρονος, όταν τον βρήκε μέσα στην ιδιοκτησία του.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθη ένα άτομο που επιχείρησε να ταξιδέψει για Γαλλία με πλαστά έγγραφα, μέσω του Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας

Συνελήφθη, χθες (1.7.2021) το μεσημέρι, στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, 26χρονος αλλοδαπός, για πλαστογραφία και παράβαση της Νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς. Ειδικότερα, αστυνομικοί του Αστυνομικού Σταθμού Κρατικού Αερολιμένα Καλαμάτας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών του εγγράφων, ο οποίος είχε […]

Σοβαρός τραυματισμός 17χρονου από βαρελότο

Σοβαρός τραυματισμός 17χρονου από βαρελότο Ένας 17χρονος νεαρός τραυματίστηκε μετά από έκρηξη βαρελότου που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε χωριό της Βουπρασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός αντιμετωπίζει τραύματα στο χέρι του αλλά και στο πρόσωπο, με τους γιατρούς να προσπαθούν αρχικά να τα αντιμετωπίσουν από την πρώτη στιγμή που διακομίστηκε στο Νοσοκομείο. Ωστόσο, […]