19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Καμίνι η χώρα – Στους 44 βαθμούς η Σπάρτη

Κορυφώνεται τις επόμενες ημέρες ο παρατεταμένος και έντονος καύσωνας που πλήττει τη χώρα από την προηγούμενη εβδομάδα. Από σήμερα, η τροφοδότηση θερμών αερίων μαζών από την Αφρική αναμένεται να ενταθεί. Έτσι η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω αισθητή άνοδο και μέχρι την Πέμπτη θα επικρατήσουν συνθήκες ακραίου καύσωνα, οι οποίες θα είναι πολύ δυσμενείς για τον πληθυσμό, γι’ αυτό συστήνεται ιδιαίτερη προσοχή.

Οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται θα είναι της τάξης των 43-45 βαθμών κατά μέσο όρο, ενώ σε τοπικό επίπεδο, λόγω του αναγλύφου της χώρας και των μεταβολών της διεύθυνσης του ανέμου, ενδέχεται να φτάσουν τους 46-47 βαθμούς Κελσίου. Σε υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα και το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο, σύμφωνα με το meteo.

Αναλυτικότερα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 41-43 βαθμούς, στην Ήπειρο και στη Θεσσαλία από 19 έως 44-45, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 43-45 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 42-43, στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 40 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα και στο Ανατολικό Αιγαίο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 42-43 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Στην Αττική αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 31 έως 42-43 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη επίσης αναμένονται συνθήκες καύσωνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 28 έως 40 βαθμούς.

Σήμερα, Δευτέρα 2 Αυγούστου, οι υψηλότερες θερμοκρασίες στην Πελοπόννησο, στις 13:40, μετρήθηκαν στις εξής περιοχές:  

ΣΠΑΡΤΗ Λακωνίας 44 βαθμοί

ΝΕΜΕΑ Κορινθίας και ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ Αρκαδίας 42 βαθμοί, 

ΔΙΔΥΜΑ Αργολίδας 41 βαθμοί

ΜΟΛΑΟΙ Λακωνίας και ΤΡΙΠΟΛΗ Αρκαδίας 40 βαθμοί

 

Περισσότερα Άρθρα

Χαλάρωση των μέτρων από αύριο

Απελευθέρωση του ωραρίου στην εστίαση και επιστροφή της μουσικής στη διασκέδαση εφαρμόζονται από αύριο Δευτέρα, έπειτα από την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες, σχετικά με τους περιορισμούς για την πανδημία του κορωνοϊού. Η μερική χαλάρωση των μέτρων θα ισχύσει από τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου και μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 7 Φεβρουαρίου στις 6 το […]

Το μήνυμα της ΠΑΕ ΑΕΚ για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

Η ΑΕΚ ενώνει τις δυνάμεις της με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στέλνει ηχηρό μήνυμα με την ευκαιρία της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για τα Εξαφανισμένα Παιδιά. Σε βίντεο που ανέβηκε στα Social Media, τέσσερις «κιτρινόμαυροι» (Αλμπάνης, Χουλτ, Σβάρνας, Ολιβέιρα) ενώνουν τις φωνές τους και ενημερώνουν για το καθήκον που έχει οποιοσδήποτε από εμάς, σε περίπτωση […]