19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κανόε Σλάλομ: Πρώτο μετάλλιο με… ελληνικό χρώμα

Το πρώτο μετάλλιο με… ελληνικό χρώμα είναι γεγονός στο Τόκιο. Ο Σιδέρης Τασιάδης που αγωνίζεται με την ολυμπιακή ομάδα της Γερμανίας, αλλά έλκει την καταγωγή του από τη Θράκη, εκεί όπου μεγάλωσε παράλληλα, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία C – 1 του κανόε σλάλομ, της μιας από τις δύο εκδοχές του κανόε καγιάκ – μαζί με το κανόε σπριντ – που είναι στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τασιάδης που στο παρελθόν είχε δεχθεί πρόταση από την Ελλάδα να αγωνιστεί με τα χρώματα της πατρίδας μας, αλλά είχε αρνηθεί, εννέα χρόνια πριν στο Λονδίνο το 2012 ήταν επίσης ο πρώτος αθλητής με ελληνική καταγωγή που κατακτούσε μετάλλιο, κάτι που επαναλήφθηκε και στο Τόκιο. Τότε είχε κερδίσει το ασημένιο πάλι στην κατηγορία C – 1.

Φυσικά αν και αμφότερα τα μετάλλια κατακτήθηκαν με τα χρώματα της Γερμανίας, κάτι που θα μπορούσε να γίνει για την Ελλάδα υπό διαφορετικές συνθήκες, αυτό δεν μειώνει καθόλου το κατόρθωμα του σπουδαίου αθλητή. Όσον αφορά τον αγώνα το χρυσό κατέκτησε ο Σλοβένος Μπέντζαμιν Σάβσεκ και το ασημένιο ο Τσέχος Λούκας Ρόχαν.

 ΠΗΓΗ: Sports3.gr

Περισσότερα Άρθρα

Ο Γιάννης Μαλτέζος στο Παράρτημα Β.Α. Πελοποννήσου του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών

Σήμερα, ημέρα Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, επισκέφτηκε τα γραφεία του Παραρτήματος Β.Α. Πελοποννήσου του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών, ο υποψήφιος δήμαρχος για τον Δήμο Άργους – Μυκηνών κ. Γιάννης Μαλτέζος και εκπρόσωποι της παράταξης “Πρωτοβουλία” ο κ. Παναγιώτης Μπουλούκος, η κα Μαρία Δέδε και η κα Μαρία Δαγρέ. Τον Σύλλογο Παραπληγικών εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης […]

Ανακοινώθηκαν 297 κρούσματα σε 24 ώρες – 358 σε ΜΕΘ, 17 νέοι θάνατοι

Σήμερα, Κυριακή 13 Ιουνίου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 297 νέα κρούσματα Covid-19 στην Ελλάδα. Παράλληλα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, 358 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 17 νέοι θάνατοι. Υπενθυμίζεται πως τα περισσότερα σε αριθμό κρούσματα που έχει καταγράψει ο ΕΟΔΥ σε μία ημέρα ανακοινώθηκαν στις 30 Μαρτίου 2021, όταν εντοπίστηκαν 4.340 περιπτώσεις […]