19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κατέρρευσαν κτίσματα από το νέο ισχυρό σεισμό στην Κρήτη

Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη. Ο σεισμός έγινε 22 χλμ. νότια-νοτιοανατολικά από το Ηράκλειο. Το εστιακό βάθος είναι 13,9 χλμ., σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Μετά τη νέα σεισμική δόνηση των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, λίγα λεπτά πριν τις οκτώ το πρωί σήμερα, η κατάσταση στο Αρκαλοχώρι επιδεινώθηκε, σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, Όλγα Δραμουντάνη. Αρκετά κτίσματα που είχαν υποστεί ζημιές πλέον έχουν καταρρεύσει. Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδος η νέα σεισμική δόνηση προκάλεσε εκ νέου αναστάτωση, ενώ, σε αρκετές περιοχές της ανατολικής Κρήτης όπου έγινε αισθητός ο σεισμός, πολίτες βγήκαν στους δρόμους.

Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στην περιοχή με μικρότερους σεισμούς.

Περισσότερα Άρθρα

Πέθανε ο ηθοποιός Θόδωρος Κάλβος

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Θόδωρος Κάλβος, ο οποίος ήταν ο δημιουργός της Αθηναϊκής Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης. Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή μέσα από τον λογαριασμό του στο Facebook ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, o οποίος έγραψε στην ανάρτησή του: «Έβγαλε γενιές ηθοποιών στο καλλιτεχνικό στερέωμα». Η κηδεία του Θόδωρου […]

Χάθηκαν δύο άτομα στο Όρος Άθως – Σε εξέλιξη επιχείρηση της Πυροσβεστικής

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβετικής Υπηρεσίας στο Άγιο Όρος καθώς αγνοούνται δύο άτομα, αλβανικής καταγωγής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα δύο άτομα φαίνεται πως έχασαν τον προσανατολισμό τους στο Όρος Άθως. Στο σημείο βρίσκονται 8 Πυροσβέστες με δύο οχήματα.