19 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Η εθελοντική αιμοδοσία είναι βασικός πυλώνας της δημόσιας υγείας»

Βασικό πυλώνα της δημόσιας υγείας, αλλά και μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την εθελοντική αιμοδοσία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και την εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ).

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού συνεχάρη τους εθελοντές αιμοδότες, 60 από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και 60 από την Προεδρία της Δημοκρατίας, που συμμετείχαν στη δράση με κεντρικό μήνυμα «Δώσε αίμα. Kράτα τον κόσμο ζωντανό», δήλωσε ότι «σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, είχαμε τη χαρά, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, να φιλοξενήσουμε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου εθελοντές αιμοδότες, που μαζί με το προσωπικό της Προεδρίας ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στο κάλεσμά μας να δώσουν αίμα».

Παράλληλα τόνισε ότι «η εθελοντική αιμοδοσία είναι βασικός πυλώνας της δημόσιας υγείας. Είναι μια κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης για τον συνάνθρωπο. Θέλω ειλικρινά να ευχαριστήσω όσους βρέθηκαν σήμερα εδώ και να τους εκφράσω την ευγνωμοσύνη, που πιστεύω νιώθει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, για τους συμπολίτες μας που προσφέρουν αίμα. Είναι μια απλή χειρονομία που σώζει ζωές. Μια κίνηση αναγκαία, όσο και πολύτιμη. Ας μιμηθούμε, όσοι μπορούμε, το παράδειγμά τους».

Ο πρόεδρος του ΕΚΕΑ, Παναγιώτης Κατσίβελας, και τα μέλη του ΔΣ, ευχαρίστησαν την κα. Σακελλαροπούλου για την πρωτοβουλία, υπογράμμισαν την άμεση ανταπόκριση που είχε από τους εθελοντές η κίνηση αυτή και εξέφρασαν την ελπίδα το μήνυμα της σημερινής ημέρας να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερους συνανθρώπους μας να γίνουν τακτικοί εθελοντές αιμοδότες. Μεταξύ των εθελοντών αιμοδοτών ήταν και ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σωτήρης Τσιόδρας.

Περισσότερα Άρθρα

Η καταστροφή της Χίου – Οι θηριωδίες των Οθωμανών και τα σκλαβοπάζαρα

Σαν σήμερα στις 30 Μαρτίου 1822, οι Οθωμανοί Τούρκοι έσφαξαν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες στη Χίο, ως αντίποινα για την κήρυξη της επανάστασης στο νησί, από τον Σάμιο Λυκούργο Λογοθέτη. Η έκρηξη της Επανάστασης βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (117.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων). Με τον στόλο τους, το […]

«Νεκροταφείο» ορειβατών το Έβερεστ: Μακάβρια ευρήματα αναδείχτηκαν με το λιώσιμο των πάγων

Δεκάδες σοροί ορειβατών εμφανίζονται με το λιώσιμο των πάγων λόγω της κλιματικής αλλαγής στο Έβερεστ, σύμφωνα με το BBC. Τα πτώματα εντοπίζονται κυρίως στην κινεζική πλευρά προς το βόρειο τμήμα του όρους. Υπολογίζεται ότι τουλάχιστον 300 ορειβάτες έχουν χάσει τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου και τα 2/3 […]