21 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κεραμέως για πανελλήνιες εξετάσεις: Για πρώτη φορά δύο ξεχωριστά μηχανογραφικά

Στις πανελλήνιες εξετάσεις και τις αλλαγές στα μηχανογραφικά των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Όπως σημείωσε, είναι η πρώτη χρονιά που δημιουργούνται γραφεία υποστήριξης των υποψηφίων και των οικογενειών τους σε όλες τις περιφερειακές διευθύνσεις της χώρας, που θα έχουν σκοπό να παρέχουν πληροφόρηση για θέματα των πανελληνίων εξετάσεων, αλλά και ψυχολογική υποστήριξη των υποψηφίων και των οικογενειών τους.

«Μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι οι μαθητές θα μπορούν να προμηθευτούν και τα δύο self test που θα χρειαστούν για τις πανελλαδικές εξετάσεις» τόνισε η κυρία Κεραμέως, ενώ ξεκαθάρισε ότι η βάση εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ δεν θα αλλάξει. «Κάθε χρονιά που περνάει και εγγράφονται νέοι με βαθμό 1-2 στα 20 τους έχουμε εγκλωβίσει. Εμείς δεν θέλουμε κάτι τέτοιο, θέλουμε να τους δώσουμε διεξόδους, λύσεις και δουλειές», υπογράμμισε η υπουργός Παιδείας, ανακοινώνοντας ότι φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα συμπληρώσουν δύο ξεχωριστά μηχανογραφικά δελτία: ένα για εισαγωγή σε πανεπιστήμιο και ένα για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ.

«Δύο δρόμοι: Πανεπιστήμιο ή κατάρτιση» τόνισε η Νίκη Κεραμέως, σημειώνοντας πως ο τελικός αριθμός των εισακτέων θα διαμορφωθεί από τους βαθμούς των μαθητών. Για τη νέα σχολική χρονιά, η κυρία Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει συζήτηση για έναρξη τον Αύγουστο. «Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για Αύγουστο. Όταν έχουμε τις τελικές αποφάσεις θα τις ανακοινώσουμε, όμως προτεραιότητά μας είναι το κλείσιμο της φετινής χρονιάς, που είναι 25 Ιουνίου για τα δημοτικά και 11 Ιουνίου για γυμνάσια και λύκεια» πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Περισσότερα Άρθρα

Τραμπούκιζαν φιλάθλους και νυχτερινά μαγαζιά! Εξαρθρώθηκε σπείρα!

Συνελήφθησαν -8- μέλη της συμμορίας, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα .Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, σιδερογροθιά, αναδιπλούμενο μαχαίρι και σουγιάς, αεροβόλα πιστόλια, τσεκούρι και μονόκαννο κυνηγετικό όπλο  Από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν επιθέσεις σε πελάτες νυχτερινών […]

Εκδήλωση του Παραρτήματος Ναυπλίου της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού για την κοπή της πίτας

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ναυπλίου, εκδήλωση για την κοπή της πίτας για το Νέο Έτος για τα μέλη και τις οικογένειές μας. Παρευρεθήκαμε 60 άτομα, ήπιαμε τον καφέ μας και κόψαμε την πίτα. Μας τιμήσανε με την παρουσία τους ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κκ. Νεκτάριος, ο οποίος ευλόγησε και έκοψε […]