14 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κηδεία με… παρατράγουδα στο Αίγιο

Κλαυσίγελο προκαλεί το περιστατικό που συνέβη στο Αίγιο και συγκεκριμένα σε κηδεία πριν από μερικές ημέρες.

Σύμφωνα με το pelop.gr, η σορός ηλικιωμένης ήταν «στο περίμενε» για… να ταφεί. Τι συνέβη;

Ο Δήμος ενημερώθηκε από γραφείο Τελετών, αλλά και από τους συγγενείς της γυναίκας που πέθανε για την ταφή της στο νεκροταφείο, απογευματινές ώρες. Στο μεταξύ τα μέλη της οικογένειάς της ήρθαν και σε επαφή με ιδιώτη εργολάβο του χώρου, για να κανονίσουν τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

Αφού εψάλη η Εξόδιος Ακολουθία στον ναό των Ταξιαρχών, η πομπή αυτοκινήτων με αρκετό κόσμο που παρίστατο στην κηδεία, κινήθηκε προς το κοιμητήριο, όπου με έκπληξη οι συγγενείς της νεκρής διαπίστωσαν ότι ο Δήμος, διά του εργολάβου στον οποίο έχει παραχωρήσει το έργο ταφής, δεν είχε ετοιμάσει το «κενοτάφιο», ενώ ο ίδιος ήταν εξαφανισμένος.

Επικράτησε αναστάτωση, με τον κόσμο να περιμένει να γίνει η τελετή, η δε σορός της εκλιπούσης να παραμένει στο φέρετρο, εντός της νεκροφόρας.

Έπειτα από κινητοποίηση των παιδιών της θανούσης και την τηλεφωνική όχληση των αρμοδίων του Δήμου, κάποια στιγμή τελικά βρέθηκε ο ιδιώτης εργάτης και χρειάστηκε αναμονή περίπου 2 ωρών για να κάνει όσα δεν είχε πράξει, από κραυγαλέα του αμέλεια.

Λίγο έλειψε, μάλιστα, η ταφή να ματαιωθεί για την επόμενη μέρα, όσο η ώρα περνούσε, ερχόταν η δύση της ηλίου, με αποτέλεσμα παραλίγο να επέλθει το «απαγορευτικό» από την Εκκλησία, και η διαβασμένη νεκρή να παραμείνει άταφη και να μεταφερθεί σε ψυγείο.

Με τον πιο πολύ κόσμο να έχει αποχωρήσει, η οικογένεια πρόλαβε εν τέλει να ενταφιάσει το μέλος της, αφού πρώτα υπέμεινε μία επιπρόσθετη και απρόσμενη ψυχολογική και σωματική ταλαιπωρία.

 

Περισσότερα Άρθρα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης Γονέων με Καρκινοπαθή Παιδιά (ICCCPO), για την ενημέρωση της διεθνούς κοινής γνώμης σχετικά με τις παιδικές νεοπλασίες (καρκίνο). Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά σε όλο τον κόσμο νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα […]

Κορονοϊός –Σ. Τσιόδρας: Ερευνητές από την Κίνα ανακοίνωσαν θεραπεία

Ερευνητική ομάδα από την Κίνα ανακοίνωσε θεραπεία για τον κορωνοϊό που δοκιμάστηκε σε ασθενείς στη Γουχάν, όπως είπε ο κ. Τσιόδρας. Αναφέρθηκε σε έρευνες στη Γαλλία και είπε πως είμαστε αισιόδοξοι και περιμένουμε έρευνητικά δεδομένα.