20 °C Argos, GR
29 Μαρτίου 2024

Κικί Τσακαλδήμη: Ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή της Ευρώπης – Μήνυμα νίκης κατά του καρκίνου του πνεύμονα

Για την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής της Ευρώπης (Elbrus 5.642 μ.) αναχώρησε χθες από την Αλεξανδρούπολη η ορειβάτης Κικί Τσακαλδήμη, συμμετέχοντας και στηρίζοντας την προσπάθεια της FairLife για την ολοκλήρωση της Γραμμής Υποστήριξης 111 57 για τον Καρκίνο του Πνεύμονα.

«Γνωρίζοντας τι σημαίνει να χάνεις την ανάσα σου ,κατανοώ και συναισθάνομαι τους χιλιάδες φίλους με καρκίνο του πνεύμονα που δίνουν τον δικό τους αγώνα. Η ανάβαση στο Έλμπρους έχει ως στόχο να δώσω δύναμη στη φωνή μου, να φωνάξω πως όλα είναι δυνατά, αρκεί να το πιστέψουμε και να παλέψουμε. Συγχρονίζω το βήμα μου με αυτό της FairLife L.C.C.- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Kαρκίνο του Πνεύμονα και αφιερώνω την ανάβαση της ομάδας μας για τη συγκέντρωση χρημάτων με στόχο την υλοποίηση της γραμμής υποστήριξης 111 57 για τον Καρκίνο του Πνεύμονα» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η Κικί Τσακαλδήμη.

«Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να σου κόβεται η ανάσα στο βουνό και οι άνθρωποι που νοσούν από τον καρκίνο του πνεύμονα έχουν ακριβώς το ίδιο σύμπτωμα με μένα που δεν μπορούν να ανασάνουν. Έτσι προσπαθούμε μέσα από ορειβατικές δράσεις που είναι κοντά στη φύση που ενισχύουν την επαφή μας με την άσκηση την υιοθέτηση μιας ποιο υγιεινής διατροφής και ενός ποιο καλού τρόπου ζωής, να παροτρύνουμε τον κόσμο που είτε νοσούν είτε έχουν κάποιον συγγενή και χρειάζονται όχι μόνο ψυχολογική υποστήριξη να βγουν στη φύση να προσπαθήσουν να πεζοπορήσουν, να υιοθετήσουν αυτόν τον τρόπο ζωής, γιατί για την FairLife το να είσαι υγιής δεν σημαίνει απουσία της ασθένειας, σημαίνει να είσαι υγιής στο σύνολο, στο μυαλό, στο σώμα στο να έχεις μια πιο ολιστική υγιεινή κατάσταση ευεξίας», είπε και τόνισε πως «η μάχη με τον Καρκίνο του Πνεύμονα είναι ένα βουνό που το ανεβαίνουμε μαζί».

Η Κικί Τσακαλδήμη επιστρέφει στις 13 Σεπτεμβρίου ωστόσο ζήτησε να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια καθώς όπως είπε «όλο αυτό γίνεται ουσιαστικά για να μπορέσουμε να στηρίξουμε οικονομικά αυτήν την δράση, έτσι ώστε ο φορέας που είναι καινούργιος να μπορέσει να δημιουργήσει την γραμμή υποστήριξης το 11157 για όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη να επικοινωνήσουν και να βρουν βοήθεια μέσω του φορέα αυτού».

Η «FairLife- Φροντίδα και Πρόληψη για τον Καρκίνο του Πνεύμονα» είναι ο πρώτος μη κερδοσκοπικός κοινωφελής οργανισμός στην Ελλάδα που ασχολείται αποκλειστικά με τον καρκίνο πνεύμονα. Η αποστολή της FAIRLIFE L.C.C. είναι να υποστηρίξει τον ασθενή που πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα σε όλη τη δύσκολη διαδρομή του από τη διάγνωση μέχρι τη θεραπεία και παράλληλα να ευαισθητοποιήσει το ευρύ κοινό για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με σκοπό τη μείωση της θνησιμότητας.

Περισσότερα Άρθρα

Ο μαύρος Σεπτέμβρης του Covid-19

Σε ανησυχητικά επίπεδα κινείται ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης 416 νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, εκ των οποίων 55 συνδέονται με γνωστές συρροές και 59 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου. Ο αριθμός είναι ο δεύτερος υψηλότερος που έχει […]

ΟΝΝΕΔ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Συμμετείχαμε στην Πανελλαδική Εθελοντική Αιμοδοσία που πραγματοποίησε η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ

Δίνουμε αίμα- Σώζουμε μια ζωή Στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργάνωσε η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συμμετείχαμε και εμείς ως ΟΝΝΕΔ Αργολίδας στο Γενικό Νοσοκομείο του Άργους. Μέλη της οργάνωσης μας από το νομό στήριξαν την προσπάθεια μας και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας. Ο εθελοντισμός είναι στάση […]