19 °C Argos, GR
28 Μαρτίου 2024

Κινδύνεψε το πευκοδάσος της Κορακιάς στην Ερμιονίδα

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του πυροσβεστικού σώματος σε συντονισμό με την πολιτική Προστασία του Δήμου Ερμιονίδας και του Δημάρχου Δημήτρη Σφυρή για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Πόρτο Χέλι και την περιοχή της Βερβερόντας προς Κορακιά.

Άμεσα εστάλησαν από το Δήμο υδροφόρες και μηχάνημα έργου. Άμεση επίσης ήταν η κινητοποίηση των δυνάμεων του Πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι έσβησαν την φωτιά που μπορούσε να επεκταθεί.

Ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος σύμφωνα με τον κ. Σφυρή, είχε σε ετοιμότητα αεροπλάνα σε περίπτωση επέκτασης για την άμεση κατάσβεση, αλλά δεν χρειάστηκε.

Σημαντική ήταν και η συνδρομή των εθελοντών της περιοχής. Μια ομάδα που είχε δημιουργηθεί το 2008 επί Δημαρχίας του Δημάρχου Κρανιδίου και Ερμιονίδας Δημήτρη Σφυρή.

Περισσότερα Άρθρα

Συνελήφθη ένα άτομο για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται από το αστυνομικό προσωπικό, σε όλη την περιφέρεια της Πελοποννήσου, για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορονοϊού. Ειδικότερα, χθες (6.4.2020), συνελήφθησαν στην περιφέρεια μας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, δύο (2) ημεδαποί, κατηγορούμενοι για παραβίαση των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού. […]

Η ΟΕΒΕ Αργολίδας για την επέτειο του Πολυτεχνείου

  Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας χαιρετίζει και τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου. Σαράντα εφτά χρόνια μετά, η μεγάλη εξέγερση της νεολαίας αποτελεί σύμβολο των δημοκρατικών διεκδικήσεων και ευκαιρία για όλους μας να στοχαστούμε ξανά για όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στον πλανήτη . Όλα όσα πρεσβεύει το Πολυτεχνείο αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη σημασία σήμερα όπου […]